Zemkopības ministrija dāvina grāmatu

Zemkopības ministrija Latvijas skolām un bibliotēkām dāvina grāmatu „Mežu zemē Latvijā. Aicinām ceļā!” un karti „Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos”

Sākoties jaunajam mācību gadam, Zemkopības ministrija dāvina Latvijas skolu bibliotēkām un visām Latvijas publiskajām tautas bibliotēkām – Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa grāmatu „Mežu zemē Latvijā! Aicinām ceļā!” un AS „Latvijas valsts meži” (LVM) izdoto karti „Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos”, lai veicinātu kā bērnu, tā pieaugušo interesi par Latvijas mežos sastopamajām dabas un kultūrvēsturiskajām vērtībām.

Zemkopības ministrija aicina masu saziņas līdzekļu žurnālistus piedalīties grāmatas atvēršanas svētku turpinājumā – svinīgajā pasākumā, kurā grāmatu un karti paredzēts dāvināt Latvijas skolu bibliotēkām, kā arī pilsētu un pagastu publiskajām bibliotēkām. Grāmatas un kartes dāvināšanas svinīgais pasākums notiks š. g. 13. septembrī , plkst. 14 Ogres Meža tehnikumā Ogrē 3 (Mālkalnes prospekta un Tīnūžu ielas krustojums).

Imanta un Rimanta Ziedoņa grāmata ir unikāls izdevums, jo piedāvā ikvienam iepazīties ar visām tām dabas un kultūrvēsturiskajām vērtībām, kuras sastapuši autori. Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar izcilā dabas fotogrāfa Andra Eglīša fotogrāfijām, atrast katru aprakstīto vietu palīdzēs kartes grāmatas pielikumā. Turklāt grāmata sastādīta tā, lai ikviens to varētu izmantot, dodoties mežā – grāmatā tiek piedāvāti dažnedažādi pastaigu un ekskursiju maršruti visā Latvijā. Savukārt kartē „Aicinām atpūsties Latvijas valsts mežos” norādīti visdažādākās atpūtas vietas dabā un interesanti kultūrvēsturiski apskates objekti, kurus apsaimnieko LVM.

„Mums visiem labi zināms, ka mežam ir neaizvietojama nozīme gan valsts tautsaimniecībā, gan teju katra cilvēka dzīvē. Dažam mežā strādā tēvs, dažs mežā kopā ar ģimeni ogo vai dodas pārgājienā, dažs vēro dabu. Latvijas meži daudzviet joprojām ir saglabājuši pirmatnīgumu, mūsu mežos joprojām sastopamas cituviet Eiropā jau iznīcinātas unikālas dabas vērtības, pilskalni, dižakmeņi, cīņu vietas un daudzas, daudzas citas kultūrvēsturiskas vērtības. Grāmatas un kartes dāvināšana skolu un tautas bibliotēkām ir ierosme un ceļvedis bērniem un jauniešiem uz Latvijas dabas un kultūrvēsturiskām vērtībām, dodoties tuvākās vai tālākās ekskursijās pa Latviju,” uzsver zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. „Ar grāmatas un kartes dāvināšanu Zemkopības ministrija un akciju sabiedrība sāk ikgadēju konkursu ciklu „Mūsu mazais pārgājiens”.

Informāciju sagatavoja
Dagnija Muceniece
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālrunis: 7027070
Dagnija Muceniece@zm.gov.lv

Leave a Comment