Ogres bibliotekāri Daugavpilī

27. augustā Ogres Centrālās bibliotēkas darbinieki devās pieredzes apmaiņas braucienā pie kolēģiem Daugavpilī – uz Latgales Centrālo bibliotēku, Bērnu bibliotēku „Zīlīte” un Piekrastes bibliotēku.

Latgales Centrālā bibliotēka sagaidīja ar atsaucīgiem, viesmīlīgiem, sirds-siltiem cilvēkiem un gaišām, plašām, mūsdienīgi aprīkotām telpām. Vienības namu, kurš rekonstruēts 2008.gadā, bibliotēka dala ar Valsts Daugavpils teātri un Latviešu kultūras centru. Bibliotēkā atrodas ASV Informācijas centrs. Centrs ikdienā veido dažādus pasākumus jauniešiem, piemēram, nometnes jaunajiem mediju talantiem. Ieguvums Daugavpilij ir centra nodrošinātās bezmaksas apmācības angļu valodā cilvēkiem bez priekšzināšanām.

Ogres Centrālās bibliotēkas direktore Maruta Jēkabsone: „Atmiņā palika Daugavpils bibliotēkas darbinieku attieksme pret darbu, aizrautība un līdzdalība. Kolēģi iesaistās arī pārrobežu sadarbības projektos, attīstot dažādas bibliotēkas darbības jomas.”

OCB Bērnu nodaļas vadītāja Iveta Skrebele: „Bērnu bibliotēka „Zīlīte” seko līdzi jaunākajām tehnoloģijām – ir atvēlēta vieta, kur spēlēt interaktīvās datorspēles spēles. Vēlētos kaut ko līdzīgu izveidot arī Ogrē, kad bērnu bibliotēkai būs pieejamas atbilstošākas telpas.”

Pēc Rotko centra apmeklēšanas, kur ogrēniešiem tika dots uzdevums „nevis analizēt, bet vienkārši sajust, kādas emocijas izraisa gleznas”, bibliotekāri devās atpakaļ uz Ogri. Ja pavisam atklāti, tad ar nelielām skumjām – ļoti sens, lolots un cerēts ir sapnis par jaunām, bibliotēkai piemērotām telpām Ogrē.