Ogrēnieši stāsta

Kopš šī gada jūlija Ogres Centrālā bibliotēka īsteno projektu “Pasākumu cikls “Ogrēnieši stāsta””, kura ietvaros tiek īstenoti tematiskie atmiņu vakari. Tajos piedalās Ogres pilsētas un novada iedzīvotāji un dalās ar atmiņām par notikumiem savā dzīvē un vietējā apkaimē. Atmiņu stāsti tiek fiksēti audio un video formātā ar mērķi tos saglabāt un padarīt pieejamu nākamajām paaudzēm. Savāktais materiāls arī būs Ogres novada iedzīvotāju ieguldījums un veltījums savai valstij 100.dzimšanas dienā.

14.septembra atmiņu vakara temats bija notikumi sportā Ogrē. Par piedzīvoto un redzēto savās atmiņas dalījās Ogres Goda pilsoņi – Vitauts Mihalovskis un Georgs Gutpelcs.

Vitauts Mihailovskis un Georgs Gutpelcs
Vitauts Mihalovskis un Georgs Gutpelcs

 

20.septembra atmiņu vakarā par Ogres Mākslas skolas un Ogres Mūzikas skolas vēsturi savās atmiņās un piedzīvotajā dalījās mākslinieks un bijušais Ogres Mākslas skolas direktors Pēteris Aulmanis, ilggadējais Ogres Mūzikas skolas direktors Guntis Pļavnieks un pieredzes bagātie Ogres Mūzikas skolas pedagogi Maija Bogdanova un Dimitrijs Grozovs.

Pēteris Aulmanis, Guntis Pļavnieks, Maija Bogdanova un Dimitrijs Grozovs
Pēteris Aulmanis, Guntis Pļavnieks, Maija Bogdanova un Dimitrijs Grozovs

Projekts “Pasākumu cikls “Ogrēnieši stāsta”” tiek īstenots Ogres novada pašvaldības projektu konkursa “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!” (“R.A.D.I. – Ogres novadam”) ietvaros. Projektu konkursa mērķis ir veicināt organizāciju iniciatīvas kultūras, izglītības un sporta pasākumu un skolēnu nometņu organizēšanā Ogres novada teritorijā.