Ogres Centrālajā bibliotēkā noslēdzies konkurss ”Jautrās grāmatzīmes”

Sākoties skolas laikam, arī Ogres Centrālās bibliotēkas (OCB) Bērnu literatūras nodaļa aicina bērnus pilnvērtīgi pavadīt savu brīvo laiku un piedalīties ikmēneša rīkotajos tematiskajos erudīcijas vai radošajos konkursos.
Septembra mēnesī bērniem tika dota iespēja izgatavot savai lasāmgrāmatai jaunu draugu – ”jautro grāmatzīmi”. Konkurss izvērtās par īstu radošo darbnīcu trīs nedēļu garumā, kurā kopā piedalījās 45 dalībnieki no 1. līdz 8.klasei.
Bērni uz grāmatzīmīšu sagatavēm zīmēja, aplicēja, meklēja oriģinālas idejas gan grāmatās, gan internetā, bet, noslēdzoties konkursam, katram bija iespēja nobalsot par sev tīkamāko darbiņu. Bērnu darbu atzinīgi novērtēja OCB Bērnu literatūras nodaļas apmeklētāji no skolām, bērnudārziem, kā arī viņu vecāki un bibliotēkas darbinieki.
1.- 4.klašu grupā visvairāk balsu un 1.vietu ieguvusi Austra Tetere, 2.vietu – Nikola Jurkeviča un godpilno 3.vietu – Elizabete Žuka. Sīva cīņa izvērtās 5.- 8.klašu grupā, jo katrs darbs bija interesants, ar savu odziņu un veidots jauniešiem aktuālās tematikās. Šajā grupā 1.vietu ieguvis Kristaps Lorbergs ar grāmatzīmi pokemona ”Pikačū” veidolā, 2.vietu ieguvusi Rasa Grīnberga, bet 3.vietu – Nikoleta Šleiva.
Par veiksmīgu piedalīšanos konkursā pateicību saņēma arī pati mazākā konkursa dalībniece Ieva Ēķe, kas skolas gaitas vēl nemaz nav uzsākusi.
Nākamais radošuma un erudīcijas konkurss būs par rudens veltēm.

Foto

Informāciju sagatavoja:
OCB galvenā bibliotekāre Sandra Nikolajeva