Aicinām apmeklēt fotoizstādi “Itālijas mozaīka”!

3.februārī Ogres Centrālās bibliotēkas Pasākumu zālē tika atklāta ogrēnieša Ulda Apiņa fotoizstāde “Itālijas mozaīka”.

Tā ir pirmā izstāde cikla “Ogrēnieši rada un rāda” ietvaros. Izstāžu cikls ir veltīts Ogres pilsētas un Ogres Centrālās bibliotēkas 90 gadu jubilejai, kura tiks svinēta 2018.gadā.

Fotoizstādes autors U.Apinis ir fotoamatieris, kurš Itālijā ir viesojies vairākkārt – gan kā tūrists, gan veicot profesionālos pienākumus kā teritorijas plānotājs. Tieši pateicoties profesionālajām interesēm un vajadzībām ir bijusi iespēja ieskatīties vietās, kuras tūristiem netiek reklamētas un rādītas.

Piektdienas vakarā, sirsnīgā gaisotnē U.Apinis iepazīstināja klātesošos ar savu fotoizstādi “Itālijas mozaīka”. Tā ir vairāku gadu garumā veidota fotogrāfiju kolekcija, kas atspoguļo dzīvi dažādās Itālijas pilsētās. Izstādes atklāšanā autors dalījās iespaidos par katra darba tapšanas ideju, uzburot Itālijas dzīves ainas, kas nebūt nav tikai saulainas. U.Apinis arī atzina, ka ir centies parādīt parastas ikdienas dzīves skaistumu un krāsainību.

Izstāde būs apskatāma Ogres Centrālās bibliotēkas Pasākumu zālē līdz 17.martam. Aicinām ogrēniešus un pilsētas viesus apskatīt U.Apiņa fotoizstādi un iepazīt brīnišķīgo Vidusjūras pērli – Itāliju.

 

Informāciju sagatavoja:
Aija Žilvinska
Direktores vietniece
Ogres Centrālā bibliotēka