Ikviens tiek aicināts balsot sabiedrības aptaujā “Latvijas gada monēta 2016”

Latvijas Banka sadarbībā ar partneriem no 7.aprīļa līdz 27.aprīlim rīko tradicionālo sabiedrības aptauju “Latvijas gada monēta”, kas ir gada notikums Latvijas monētu mākslā.

Nacionālā banka aicina ikvienu izteikt savu viedokli, kura no iepriekšējā gadā izlaistajām kolekcijas monētām uzrunā ar māksliniecisko risinājumu, ir emocionāla, oriģināla un tematiski saistoša.

2016.gadā izlaistas septiņas kolekcijas monētas, kas stāsta par Latvijas kultūru, vēsturi un cilvēkiem: “Pasaku monēta II. Eža kažociņš” (video stāsts), “”Baltars”. Porcelāns” (video stāsts), “Nacionālais uzņēmējs” (video stāsts), “Zelta saktas. Ripsakta” (video stāsts), “Janis Rozentāls” (video stāsts), “Ziemassvētku kaujas” (video stāsts), “Zeme” (video stāsts).

Savu izvēli ikviens var izdarīt Latvijas Bankas interneta vietnē www.bank.lv/aptauja un www.draugiem.lv/latvijasbanka.

Balsot var arī Ogres Centrālajā bibliotēkā – saņemt monētu aprakstu, nobalsot un iemet savu kartīti balsošanas kastē Pieaugušo literatūras nodaļas lasītavā 2.stāvā.

Aptaujas rezultātus Latvijas Banka paziņos aptaujas noslēguma pasākumā 25.maijā un divu dienu laikā publicēs Latvijas Bankas interneta vietnē www.bank.lv. Aptaujas noslēguma pasākumā notiks arī izloze starp balsošanas dalībniekiem. Balvās – kolekcijas monētas, kas izlaistas 2016.gadā.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Ose
Ogres Centrālā bibliotēka, galvenā bibliogrāfe