Dzejas busiņa ceļojums Ogres pilsētā un novadā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ogres Centrālā bibliotēka aizsāka Dzejas dienu pasākumus ar Dzejas busiņa ceļojumu Ogres pilsētā un novadā.
Ceļojums sākās piektdien, 8.septembrī. Pirmā pietura bija Ogrē, jaunajā Mālkalnes prospekta skvērā, kur bija pulcējušies dzejas cienītāji, lai klausītos Ogres literāri radošās apvienības “Sirdsdoma” autoru dzeju un Ronalda Logina muzikālo pavadījumu.
Pēc tam Dzejas busiņš devās ceļā uz Ķeipenes kinostaciju jeb S.Eizenšteina komunikāciju centru Ķeipenē, kur pie zudušā perona, sadarbībā ar Ķeipenes tautas namu, notika pasākums “Sirds uz perona”.

Šo akciju jaunajiem, radošajiem un romantiskajiem pirms septiņiem gadiem aizsāka Tukuma literāti. Šī gada pasākuma moto bija “Biļete līdz Sapnim”, kas ļoti labi sasaucās ar Ķeipenes kinostacijas ideju, jo tā ir vieta, kur ir melns telefons, no kura var piezvanīt Merilinai, Žanam Likam, Otaram vai kādam citam, kur kases lodziņā sēž pats Sergejs Eizenšteins.
Ķeipenes kinostacijā sanākušie dzejas mīļotāji klausījās Skaidrītes Loginas, Aleksandra Lisovska, Dzidras Livčānes dzeju, kā arī Ilgas Rēdmanes darbus Aijas Žilvinskas izpildījumā. Pasākumu skanīgāku padarīja arī Ogres novada pašvaldības domes deputāta Artūra Manguļa muzikālais pavadījums un savas dzejas lasījumi.

Dzejas dienu ieskandināšanas pasākums Ķeipenē bija sirsnīgs, to piepildīja saulrieta noskaņa, vietas aura, brīnišķīga mūzika, kā arī visu apmeklētāju dzejas mīlestība.

Paldies visiem pasākumu apmeklētājiem! Īpaša pateicība par sadarbību Ogres novada domei, Ķeipenes pagasta tautas namam un S.Eizenšteina komunikāciju centram Ķeipenē, kā arī Ogres Centrālās bibliotēkas kolektīvam, kas iesaistījās pasākumu organizēšanā.

Sestdien, 9.septembrī Dzejas busiņš devās uz bijušo bērnu sanatoriju “Ogre”, kur norisinājās Ogres novada Kultūras centra organizētais pasākums “Dzejolis. Ar dzejoli? Par dzejoli!”. Tur gan lieli, gan mazi ogrēnieši bija pulcējušies, lai tiktos ar dzejnieci, grāmatu redaktori, bērnu literatūras autori un izdevēju Inesi Zanderi.

Pateicoties Ogres novada Kultūras centra un Ogres Centrālās bibliotēkas veiksmīgajai sadarbībai, pasākumu papildināja Dzejas busiņš. Ogres Centrālās bibliotēkas kolektīvs pasākuma apmeklētājiem piedāvāja Dzejas busiņā apskatīt I.Zanderes daiļradei veltītu izstādi un piedalīties mīklu minēšanā.
Tiekamies nākamajā Dzejas dienu pasākumā “Uvertīra Latvijas simtgadei” Ogres Centrālajā bibliotēkā 15.septembrī plkst.17.00, lai baudītu dzeju un svinētu I.Rēdmanes jaunās grāmatas atvēršanu!

Aija Žilvinska
Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece