Ogres Centrālā bibliotēka saņem Valsts valodas centra Atzinības rakstu

24.novembrī norisinājās Valsts valodas centra rīkotās akcijas “Latviešu valodai draudzīga vide” noslēguma pasākums, kurā Ogres Centrālā bibliotēka saņēma Atzinības rakstu.

Ar apsveikuma uzrunām pasākumā uzstājās tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš.

Akcijas “Latviešu valodai draudzīga vide” noslēguma pasākumā tika sumināti un izcelti labākie no labākajiem, kuri savā ikdienas darbībā ievēro ne tikai Valsts valodas likumā noteikto, bet ar savu talantu, viesmīlību un uzņēmību veido latvisko dzīves ziņu, kas ir latviešu valodai draudzīgas vides pamatā.

Šogad akcijā iesaistījušies 25 dalībnieki, katrs no sava novada, starp kuriem atrodami ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, viesnīcas, veikali, arī zemnieku saimniecības, degvielas uzpildes stacija, autobusu parks un bibliotēka.

Lai akcija iegūtu plašāku atpazīstamību, šogad tajā tika iesaistīta arī sabiedrība – Valsts valodas centrs savā Facebook profilā publicēja īsu aprakstu par katru no laureātiem. Balsojums par katru no laureātiem turpinājās nedēļu. Balsot varēja neierobežoti. Rezultātā visvairāk “patīk” ieguvušais laureāts – AS ”Virši A” DUS Smiltene – saņēma īpašu balvu.

Šogad arī pirmo reizi tika pasniegtas uzlīmes ar akcijas “Latviešu valodai draudzīga vide” logo, lai popularizētu latviešu valodai draudzīgākos uzņēmumus.