Aicinām apmeklēt rotu izstādi “Laiks rotāties!”

1.decembrī Ogres Centrālajā bibliotēkā notika jau astotais cikla “Ogrēnieši rada un rāda” pasākums – izstādes „Laiks rotāties!” atklāšana. Cikls veltīts mūsu pilsētas un arī bibliotēkas 90 gadu jubilejai, kuru svinēsim 2018.gadā.

Ieskatoties astotniekā no cita skatu punkta, varam ieraudzīt bezgalības zīmi un bezgalīgi ir arī ogrēniešu talanti, kurus cenšamies parādīt citiem, lai kopā priecātos un iedvesmotu viens otru, sagaidot gan pilsētas un bibliotēkas, gan arī Latvijas jubileju.

Izstādē „Laiks rotāties!” ikviens ir aicināts aplūkot Silvijas Velbergas un Maijas Bogdanovas radītās rotas – piespraudes, kaklarotas, matu sprādzes.

Atklājot izstādi, Ogres Centrālās bibliotēkas direktore Jautrīte Mežjāne teica, ka patiess prieks redzēt tik daudz skaistuma vienkopus mūsu bibliotēkā – izliktās rotas, to autores un arī sirsnīgos pasākuma apmeklētājus.

Rotaslietu radīšana, ko autores sākotnēji ir darinājušas, lai izdaiļotu sevi un sev tuvos, laika gaitā ir kļuvusi par patiesu aizraušanos, kas ir gan radošs, gan izzinošs, gan relaksējošs hobijs. Autores dalījās iespaidos par darbu tapšanas idejām, izmantotajiem materiāliem un tehnoloģijām. Silvija Velberga izstādes atklāšanā atzina, ka liela loma viņas talantu izkopšanā ir vecākiem, kuri allaž spējuši pamanīt ikvienu viņas aizraušanos un mudinājuši to attīstīt, dāvinot grāmatas par attiecīgām tēmām. Savukārt, Maija Bogdanova dalījās atmiņās par to, kā sākusi darināt gliemežvāku rotas un kā rod jaunas idejas saviem darbiem, apgūstot arvien jaunas rotu meistarošanas tehnikas.

Visi laipni aicināti apmeklēt izstādi Ogres Centrālās bibliotēkas darba laikā līdz 2018.gada 6.janvārim!

Aicinām noskatīties arī šo VIDEO.

 

Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Aija Žilvinska