Aicinām apmeklēt izstādi LATVIJAS SARKANAJAM KRUSTAM 100

1.martā Ogres Centrālās bibliotēkas Pasākumu zālē tika atklāta izstāde “Latvijas Sarkanajam Krustam 100”.  Izstādi organizē biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju.

Izstādes atklāšanā LSK prezidents Viktors Jaksons uzsvēra, ka biedrība ir tikai 2 dienas jaunāka par Latvijas Republiku, jo dibināta 1918.gada 20.novembrī.  Tās galvenais mērķis joprojām ir nemainīgs – darboties kā valsts palīgam, uzlabojot mazaizsargāto cilvēku dzīves apstākļus, sniedzot palīdzību tiem, kuriem tā visvairāk vajadzīga. LSK Viduslatvijas komitejas izpilddirektors Atis Stārastnieks informēja, ka 2017.gada novembrī, apvienojoties biedrības Ogres un Aizkraukles komitejām, izveidota Viduslatvijas komiteja, kas darbojas Ogres, Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes, Aizkraukles, Kokneses, Skrīveru un Jaunjelgavas novados, apvienojot 200 biedrus un 50 brīvprātīgos.

Ogres novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētājs Artūrs Mangulis veltīja pateicības vārdus LSK biedriem un brīvprātīgajiem, kuri ar savu darbu palīdz Ogres novada Sociālajam dienestam sniegt atbalstu trūcīgajiem.

Biedrības “Žēlsirdības Misija Dzīvības Ēdiens” vadītājs Jānis Polis izteica gandarījumu, ka sadarbībā ar LSK Ogres komiteju un Ogres novada pašvaldību ir iespēja nodrošināt siltās maltītes izdales punkta darbību Ogrē.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī LSK Viduslatvijas komitejas pārstāvji no Kokneses, Ogres novada Sociālā dienesta un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja, kā arī izstādes “Latvijas Sarkanajam Krustam 100” kurators Mārtiņš Vesperis.

Ar muzikāliem sveicieniem pasākumu papildināja Latvijas Sarkanā Krusta biedrs, ogrēnietis Atis Ieviņš. Viņš šobrīd piedalās televīzijas šovā “Izkausies redzēts” un, uzvaras gadījumā, savu balvu 5000 eiro nolēmis ziedot Latvijas Sarkanā Krusta Viduslatvijas komitejai.

Izstāde “Latvijas Sarkanajam Krustam 100” aplūkojama Ogres Centrālās bibliotēkas darba laikā līdz 31.martam.

 

Aija Žilvinska, Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece