Digitālās Nedēļas 2018 pasākumu kalendārs Ogres Centrālajā bibliotēkā

19.martā no 11:30 Tava digitālā fotopasaule

Individuālās konsultācijas par foto lejupielādes un apstrādes iespējām (iesācēju līmenis). Līdzi jāņem savs fotoaparāts ar video karti. Konsultācija ilgst 45 min., sev vēlamo laiku lūdzam pieteikt zvanot uz tel.: 65071947 (Lasītava). Mērķauditorija – seniori un citi interesenti.

 

  1. martā 13:00 – 14:00

Atrodi SAVU GRĀMATU!

Ogres Centrālās bibliotēkas elektroniskais katalogs  un autorizētā lietotāja priekšrocības. Kādas iespējas un priekšrocības dod lasītājam autorizācijas dati un kā meklēt informāciju par grāmatas atrašanās vietu bibliotēkas elektroniskajā katalogā. Mērķauditorija – esošie un potenciālie bibliotēkas lasītāji.

21.martā 11:00 – 12:00

Caur virtuālo lappušu labirintiem

Kas no  datubāzu pilntekstu satura ir pieejamas arī Tavās mājās un kāda informācija pieejama tikai no  bibliotēkas datoriem. Kā meklēt informāciju datubāzēs periodika.lv un news.lv., kā šo informāciju saglabāt. Mērķauditorija – visi interesenti.

 

22.martā  12:00 – 17:00

Letonika.lv – Saprotama un Sasniedzama  

Konsultācijas par datubāzes Letonika.lv resursiem un to izmantošanu. Informācija par iespēju bibliotēkas lietotājiem izmantot datu bāzi neizejot no savām mājām.

Mērķauditorija – visi interesenti.

 

23.martā 10:00-11:30

Diskusijas “Digitālā realitāte – tieši tāda, kāda tā ir” translācija

Diskusijas mērķis ir uzrunāt bibliotekārus un pedagogus, kā arī bērnu vecākus visā Latvijā, lai iepazīstinātu ar pētījuma rezultātiem un aicinātu domāt par to, ko mēs – pieaugušie katrs varam darīt un kāds atbalsts mums pašiem vajadzīgs, lai bērnu un pusaudžu dzīve digitālajā vidē būtu ne tikai aizraujoša, bet arī droša un lietderīga.

Bibliotēkas apmeklētājiem būs iespējā noskatīties diskusijas tiešraidi un piedalīties diskusijas norisē. Mērķa grupa – bibliotekāri, pedagogi, bērnu vecāki un citi interesenti

 

Pasākumu norises vieta:

Ogres Centrālā bibliotēka, Brīvības iela 35, Ogre

 

Esat gaidīti Ogres Centrālajā bibliotēkā!