Ogres Centrālās bibliotēkas pasākumi Latvijas Bibliotēku nedēļā

No 23. līdz 29.aprīlim Latvijā norisināsies Latvijas Bibliotēku nedēļa 2018. Tās sauklis šajā gadā ir “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība”. Šīs nedēļas laikā bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību bibliotēku darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā.
Ogres Centrālā bibliotēka aicina ogrēniešus un pilsētas viesus piedalīties pasākumos visas nedēļas garumā!
 

23.-29.aprīlī labo domu apmaiņas akcija Mainies AR IESPAIDIEM!
Ja esat iespaidojies no labas grāmatas, iegūstot pozitīvas emocijas vai jaunas zināšanas, Bibliotēku nedēļas laikā ienāciet Ogres Centrālās bibliotēkas abonementā, atrodiet labo domu apmaiņas tāfeli un uzrakstiet, kuru grāmatu Jūs ieteiktu citiem lasītājiem!
 
24.aprīlī plkst. 15:00 ZAĻO PIRKSTIŅU PĒCPUSDIENA mazajiem
Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa aicina mazos ogrēniešus iesaistīties radošajā darbnīcā “Veidojam un audzējam kopā!”. 24.aprīlī plkst. 15:00 notiks “Zaļo pirkstiņu pēcpusdiena”, kurā sākumskolas vecuma bērni varēs veidot amizantus zaļumu podiņus, sēt sēklas un piedalīties viktorīnā par augiem. Bērnu darbiņus varēs apskatīt Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā līdz 30.aprīlim. Mazajiem dalībniekiem ieteicams ņemt līdzi savus materiālus – podiņus, krāsas u.c.
 
25.aprīlī plkst. 16:00 meistardarbnīca IERAUGI GRĀMATU CITĀ GAISMĀ! Maini REDZES LEŅĶI, SAVU SKATĪJUMU!
Aicinām lauzt ierastos stereotipus un 25.aprīlī plkst. 16:00 piedalīties meistardarbnīcā “Ieraugi grāmatu citā gaismā!”, kurā gūsiet ieskatu grāmatu origami un orimoto tehnikas pamatos. Neļaujiet grāmatām sapelēt pažobelē vai pārvēsties pelnos, ļaujieties iedvesmai un radiet savu brīnumu, dodot grāmatai otru mūžu! Ieteicams ņemt līdzi savu, aktualitāti zaudējušo izdevumu, kuru pārvērst mākslas darbā!
 
27.aprīlī akcija MAINĀMIES KOPĀ!
Ogres Centrālā bibliotēka aicina ogrēniešus 27.aprīlī piedalīties akcijā un pievienoties bibliotekāriem, kuri vēlas mainīties ar dārzeņu un puķu sēklām, stādiem utt.
Atnāciet uz bibliotēku, atnesiet un apmainiet savu stādāmo pret citos dārziņos izaudzēto un ieaudzējiet to savā piemājas dobē vai balkona kastē!
Akciju atbalstīs un motivāciju izaudzēt skaistus ziedus vai labu ražu  sniegs agronome, populāro izdevumu “Sējas un ražas avīze” un “Dārza kalendārs” ilggadējā autore, ogrēniete Ilze Žola, kuru būs iespējams sastapt Ogres Centrālajā bibliotēkā 27.aprīlī  no plkst. 15:00 līdz 17:00.