Bibliobusa pakalpojumi iedzīvotājiem tiks sniegti arī turpmāk

Ogres novada iedzīvotāji ir pauduši satraukumu, vai joprojām tiks nodrošināts bibliobusa pakalpojums, jo pašvaldības mājas lapā ir publicēta informācija par Ogres novada pašvaldībai piederošā transportlīdzekļa – kravas furgona (bibliobusa) pārdošanu izsolē.

Ogres Centrālā bibliotēkas vadītāja Jautrīte Mežjāne informē, ka pašlaik bibliotēkas rīcībā ir divi bibliobusi. Izsolē tiek pārdots 1979.gada izlaiduma bibliobuss, kurš ir tehniski nolietojies un nav izmantojams bibliotēkas pakalpojumu nodrošināšanai. Savukārt otrs Ogres Centrālā bibliotēkas rīcībā esošais bibliobuss tāpat kā līdz šim nodrošinās bibliotēkas pakalpojumus atbilstoši maršrutam. Viņa arī piebilst: “Patīkami dzirdēt, ka cilvēki interesējas par šo jautājumu, jo tas liecina, ka bibliobusa pakalpojumi iedzīvotājiem ir svarīgi un nepieciešami.”
Bibliobuss ir viens no Ogres Centrālās bibliotēkas pamatpakalpojumiem ar mērķi nodrošināt iedzīvotājiem bibliotēkas pakalpojumu pēc iespējas tuvāk dzīves un darba vietai, izmantojot mobilo bibliotēku. Bibliobuss apkalpo Ogres, Lielvārdes un Ķeguma novada iedzīvotājus 4 maršrutos un Ogres pilsētas iedzīvotājus 2 maršrutos, piestājot pavisam 34 pieturvietās.
Informācija par bibliobusa maršrutu pieejama Ogres Centrālās bibliotēkas mājas lapā: https://www.ocb.lv/mes-piedavajam/bibliobuss/
Ziņas avots: www.ogresnovads.lv