Aicinām lasīt grāmatas attālināti

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, reaģējot uz koronavīrusa COVID-19 izplatīšanos Eiropā un Latvijā, Ogres Centrālā bibliotēka un citas bibliotēkas Ogres novadā apmeklētājiem ir slēgtas uz nenoteiktu laiku. Atcelti visi plānotie pasākumi un Ogres Centrālās bibliotēkas sniegtie bibliobusa pakalpojumi arī ir pārtraukti. Visu izsniegto izdevumu izsniegšanas termiņi tiek pagarināti automātiski.

Ogres Centrālā bibliotēka un Ogres novada pašvaldības bibliotēkas saviem lasītājiem piedāvā izmantot attālināti pieejamos resursus – datu bāzi Letonika.lv, Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālo bibliotēku, izmantot #Ēkultūras piedāvājumu, kā arī lasīt e-grāmatas.

Grāmatas attālināti aicinām lasīt, izmantojot “3td e-GRĀMATU bibliotēku” www.3td.lv.

Janvārī tika atzīmētaja gada jubileju, kopš 2019.gada 7.janvārī internetā tika uzsākta inovatīvas e-grāmatu lasīšanas platformas “3td e-GRĀMATU bibliotēka” darbība. Projektu uzsāka Kultūras informācijas sistēmu centrs, sadarbojoties ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu “Tieto Latvia”, apgādu “Zvaigzne ABC” un Latvijas publiskajām bibliotēkām. Projekta ietvaros ikvienam ir iespēja bez maksas lasīt latviešu un latviski tulkoto autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā.

Gada laikā “3td e-GRĀMATU bibliotēkai” ir pievienojušās vēl divas izdevniecības – “Apgāds Mansards” un “Prometejs”, savukārt lasītāju skaits sasniedzis jau ganzdrīz 6000, kas atbilst Latvijas reģiona galvenās bibliotēkas vidējam lietotāju skaitam. Kopumā gada laikā izlasītas vairāk kā 17200 e-grāmatas, pāršķirot 5257570 elektronisko lappušu. “3td e-GRĀMATU bibliotēkā” šobrīd izlasāmas vairāk kā 300 grāmatas, kuru skaits ik nedēļu tiek papildināts un no kurām divas trešdaļas veido latviešu literatūra.

Detalizēta informācija par reģistrēšanos atrodama šeit:

https://bis.alise.lv/upload/Files/egramataslasitajiem.pdf.

Ja rodas neskaidrības par autorizāciju, lūdzu, rakstiet uz e-pastu info@ocb.lv vai zvaniet pa telefonu: 65071947, 25456699