Ar 13.maiju bibliotēkās pakāpeniski tiek atsākta lietotāju apkalpošana

Sākot ar 13.maiju Ogres Centrālā bibliotēka (OCB) un Ogres novada pagastu bibliotēkas nodrošinās lietotāju apkalpošanu, ievērojot Ministru kabineta noteikto rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, Kultūras ministrijas 12.05.2020. rīkojumu Nr.2.5-1-64 “Par sociālās distancēšanās nodrošināšanu bibliotēkās” un Ogres novada pašvaldības rīkojumu Nr.S/67.

OCB darba laiks – darba dienās no plkst. 10:00 līdz 18:00; sestdienās un svētdienās – slēgts.

Drošības apsvērumu dēļ, brīva piekļuve grāmatu plauktiem un lasītavām pagaidām netiek atjaunota.

OCB lasītāji grāmatas un žurnālus varēs saņemt, iepriekš tos pasūtot un vienojoties par saņemšanas laiku. Lūdzam zvanīt pa tālruņiem: 65071947, 25456699 vai rakstīt uz e-pastu: lasitava@ocb.lv.

Aicinām arī izmantot iespēju rezervēt grāmatas bibliotēkas elektroniskajā katalogā https://ogre.biblioteka.lv/Alise/lv/home.aspx. Šī iespēja pieejama tiem, kuri saņēmuši OCB autorizācijas datus – lietotājvārdu un paroli.

Pasūtītie izdevumi tiks izsniegti pie OCB ieejas durvīm.

Iepriekš OCB izsniegtajiem izdevumiem lietošanas termiņš tiek pagarināts līdz brīdim, kad valstī tiks atcelts ārkārtas situācijas stāvoklis.

OCB paņemto izdevumu nodošanai aicinām izmantot grāmatu nodošanas iekārtu, kas atrodas pie bibliotēkas ieejas. Nodotie izdevumi tiks ievietoti karantīnā. Tikai pēc karantīnas tie tiks atrakstīti no lasītāja konta un ievietoti krājumā. Lūdzam nesatraukties, ja izsniegto grāmatu čekā uzrādās nodotas grāmatas.

Grāmatu nodošanas iekārta nav paredzēta dāvinājumiem. Par iespējām nodot dāvinājumus lūdzam sazināties ar bibliotēku.

OCB un Ogres novada pagastu bibliotēkās joprojām nenotiks nekādi publiskie pasākumi.

Aktualitātēm un jaunumiem aicinām sekot OCB tīmekļvietnē www.ocb.lv un bibliotēkas profilā sociālajos tīklos.