Dzejas dienā…

Dzeja dziedē sirdi,

Dvēsele kad sāp.

Košās rudens krāsas

Prieku radīt māk.

Atzīmējot Dzejas dienu 55.gadskārtu, 19.septembrī Ogres Centrālajā bibliotēkā tika svinēta novada Dzejas diena. Šogad tā noritēja Ogres novada literāri radošās biedrības “Sirdsdoma” piecpadsmitās jubilejas noskaņās.

Viesu stundā pie Ogres Centrālās bibliotēkas ēkas dzejas cienītājiem bija iespēja dzirdēt Latvijas Rakstnieku savienības biedru – Aivara Eipura un Toma Treiberga dzejas lasījumus. Savus darbus lasīja arī Ulvis Zirnis un Jānis Arvīds Plaudis.

Dzejas dienā Ogrē viesojās un savu veikumu klausītājiem skandēja Latgales literārās biedrības “Latgales ūdensroze” dalībnieki, kuri bija ieradušies no Rēzeknes. Ar savām dzejas vārsmām klausītājus priecēja arī Cēsu literārās biedrības “Harmonija” un Jelgavas literārās biedrības pārstāvji.

Muzikāli pasākumu iekrāsoja Artūra Manguļa vadītā muzikālā apvienība “Medus pods”, ģitāristi Dace Priedoliņa un Artis Kronbergs, kā arī Ogres Mūzikas skolas pasniedzēja Maija Bogdanova. Spāņu dejas ritmos līdzi sauca flamenko deju grupa Santas Kasatkinas vadībā.

Dienas izskaņā Ogres Kultūras centra Mazajā zālē notika Ogres novada literāri radošās biedrības “Sirdsdoma” 15 gadu jubilejas sarīkojums, kurā savu veikumu atrādīja biedrības dalībnieki.

Paldies par atbalstu pasākuma rīkošanā Ogres novada pašvaldībai!

Aija Žilvinska