Ogres Centrālajā bibliotēkā sākušās kanisterapijas nodarbības bērniem

12.septembrī Ogres Centrālajā bibliotēkā notika pirmās kanisterapijas nodarbības bērniem.

Kanisterapijas nodarbību vadītāja Solvita Dreimane iepazīstināja bērnus ar īru sarkanbaltā setera šķirnes sunīti Deiziju, kas ir ļoti mierīgs, labsirdīgs suns un vērīga klausītāja, rāda trikus un ļauj katram bērnam sevi paglaudīt.

Veicot dažādus uzdevumus, spēlējot spēles un lasot, bērni noskaidroja interesantus faktus par dzīvniekiem un uzzināja, kā pret tiem izturēties un kā ar tiem sarunāties, kādas krāsas suņi neredz un kādus ēdienus nevajadzētu dot četrkājainajiem draugiem.

Nodarbību vadītāja pārsteidza bērnus, iepazīstinot arī ar citiem saviem mājas mīluļiem – ahatīnas gliemežiem, simpātisko Āfrikas pundurezi Miglu un bārdaino agāmu Genu, kas mānīgi izskatās draudīgs.

Laika posmā no šī gada septembra līdz novembrim pavisam tiks īstenotas 10 kanisterapijas nodarbības bērniem vecumā no 6 līdz 12 gadiem. Bērni ar nepacietību gaida nākamo nodarbību, lai lasītu, klausītos, darbotos, satiktu sunīti Deiziju un citus viņas draugus.

Kanisterapijas nodarbības tiek īstenotas Ogres Centrālās bibliotēkas izstrādātā un Ogres novada pašvaldības apstiprinātā projekta “Ķepa uz grāmatas: kanisterapijas nodarbības bērniem” aktivitātes “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu papildus aktivitāšu veikšanai Ogres novada pašvaldības iestādēm” ietvaros.

Evija Mūrniece

Ogres Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre