Ogres Centrālā bibliotēka palīdz jauniešiem būt sabiedrībai noderīgiem

Ogres Centrālā bibliotēka (OCB) ir nevalstiskās organizācijas Attīstības un inovāciju mācību centrs” un Ogres Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociāluzņēmējdarbības centra “O ISTABA” projekta “Kā būt sabiedrībai noderīgam jaunietim?” sadarbības partneris.

Jūlija mēnesī trīs jauniešu grupas viesojas OCB un veic noderīgus un vērtīgus darbus.

Pirmā jauniešu grupa OCB viesojās 12. un 13.jūlijā. Jaunieši darbojās ar patiesu ieinteresētību – laboja grāmatas, palīdzēja bibliotekāriem sagatavoties konkursam mazajiem OCB lasītājiem, meklējot jautājumus erudīcijas konkursam bērniem, meistaroja papīra ūdensrozes,  iemācījās veidot origami, kā arī veica jaunā un vecā OCB bibliobusa novērtēšanu.

Nevalstiskā organizācija “Attīstības un inovāciju mācību centrs” sadarbībā ar Ogres Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociāluzņēmējdarbības centru “O ISTABA” 2017.gada 15.martā uzsāka īstenot Sabiedrības integrācijas fonda atbalstīto projektu “Kā būt sabiedrībai noderīgam jaunietim”.
Tā ir vasaras dienas līdzdalības nometne Ogres novada jauniešiem vecumā no 13 līdz 24 gadiem. Nometnes ietvaros dalībnieki ielūkojas jauniešu līdzdalības veidu izpausmēs, veido paši savu iniciatīvu Ogres pilsētā, attīsta sevī prasmi paust viedokli, viesojas Ogres novada pašvaldībā, diskutē ar deputātiem un dara vēl daudz ko citu. Arī draudzējas savā starpā, smejas, rada idejas un uzzina, kā var būt noderīgi sabiedrībai.