Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IZSTĀDE | Starp debesīm un zemi

20. janvāris, 2023 @ 11:00 am - 7:00 pm

|Recurring Event (See all)

An event every day that begins at 11:00 am, repeating until 6. janvāris, 2023

An event every week that begins at 11:00 am on pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien and piektdien, repeating until 13. janvāris, 2023

An event every week that begins at 11:00 am on pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien and piektdien, repeating until 20. janvāris, 2023

An event every week that begins at 11:00 am on pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien and piektdien, repeating until 27. janvāris, 2023

An event every week that begins at 11:00 am on pirmdien and otrdien, repeating until 31. janvāris, 2023

No 4. līdz 31.janvārim Ogres Centrālās bibliotēkas 1.stāva ātrijā apskatāma mākslinieces Rūtas Dimdiņas izstāde “Starp debesīm un zemi”. Māksliniece savos darbos iemūžinājusi dažādās Latvijas ainavas, gleznojot plenēros Gulbenes, Stāmerienas, Rankas, Mālpils, Vestienas, Jaunpiebalgas apvidos.

Izstādes gleznas tapušas pēdējo divu gadu laikā, vasaras plenēros baudot krāšņo Latvijas dabu ar upēm, ezeriem, pakalniem, tālejošām putnu balsīm.

R.Dimdiņa gleznās spēlējas ar dabas un krāsu ritmiem, veidojot gleznieciski grafisku apvienojumu. Gleznās debesis tiek attēlotas, atstājot audekla tonējumu, tādējādi radot telpu, kur mākslas darbā atvilkt elpu. Ainavas žanrā māksliniece niansēti attēlo ūdens atspulgus, kur saskata pa visam citādo ainavu, kas jau nedaudz deformējusies, debess un ūdens toņiem saplūstot kopā.

Par savām un dabas attiecībām R.Dimdiņa saka: “Tas ir tāds levitējošs brīdis, tad, kad tu sajūti dabu un noķer to uz audekla. Pirms tam ir ļoti liela neziņa, bailes un pat apjukums. Mierīgi plaušās ievelc gaisu, un tad pēkšņi viss ir skaidrs, ko gribas gleznot. Nemanāmi prāts un roka apvienojas vienotā kustībā.”

Gleznotāja R.Dimdiņa ieguvusi bakalaura grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā un ir mākslinieku biedrības “Sarkanais akmens” biedre. Savos darbos viņa  atspoguļo mirkļa iegribu starp tagadni un nākotni, meklē balansu starp toņiem un realitātes atspoguļošanu, rāda, kā daba satiekas ar otu uz audekla. Glezniecībā visbiežāk pārvalda eļļas un akrila tehnikas, bet sastopamākie žanri gleznotājas daiļradē ir ainava, portrets, animālija.

Izstāde “Starp debesīm un zemi” apskatāma Ogres Centrālās bibliotēkas darba laikā – darba dienās no plkst. 11:00 līdz 19:00 un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Laipni lūgti!

Details

Date:
20. janvāris, 2023
Time:
11:00 am - 7:00 pm
Event Category:

Organizer

Ogres Centrālā bibliotēka
Email:
biblioteka@ocb.lv
View Organizer Website