Bērni Ogres Centrālajā bibliotēkā rosīgi iesākuši Jauno gadu

Ogres bērni rosīgi iesākuši Jauno gadu – viņi Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā paši no plastilīna gatavojuši katrs savu Jaunā gada gaili un rakstījuši cits citam laba vēlējumus. Visi izgatavotie gaiļi piedalījās konkursā. Tam noslēdzoties, visgaidītākais brīdis bērniem bija lielā balsošana par skaistākajiem gaiļiem.
Visinteresantākais gailis pēc balsotāju ieskatiem bija Nikolas Korovackas darinātais gailis vārdā Emīls, otrajā vietā – Austras Teteres veidotais gailis Mīļumiņš, trešajā vietā – Signes Justes gailis Kaspars, ceturtajā vietā – Sindijas Ešenas gaiļu pārītis, bet piektajā vietā – Nikolas Balodes gailis Ķirsītis.
Bērni bija priecīgi par iespēju piedalīties šādā konkursā. Viņi paši atzina, ka darbošanās ar plastilīnu ir sava veida relaksācija un atpūta no ikdienas.
Katru mēnesi ierasts Bērnu literatūras nodaļas lasītavā veidot tematiskās grāmatu izstādes. Janvārī tā bija veltīta gailim. Izstādes nosaukums bija “Kur gailīti, tu tecēji”. Izmantojot izstādes materiālus, bērniem arī bija iespēja piedalīties erudīcijas konkursā, meklējot trūkstošos vārdus tautasdziesmās, ticējumos un mīklās par gaili, atbildot uz āķīgiem jautājumiem, risinot rēbusu un uzzinot daudz nedzirdētus un nezināmus vārdus, kā piemēram, “gailēt”, “gaiļbiksīte” un “gaiļpiesis”.
No plastilīna veidotā Jaunā gada gaiļu izstāde Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavas apmeklētājus priecēs līdz februāra baigām.
Laipni lūgti ciemos!

Informāciju sagatavoja:
Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Sandra Nikolajeva