Mazo lasītāju klubiņš tiekas ar bērnu grāmatu autori Eviju Gulbi

25.aprīlī Ogres Centrālajā bibliotēkā (OCB) mazie lasītāji tikās ar sirsnīgo un atraktīvo bērnu grāmatu autori Eviju Gulbi.

Tikšanās bija organizēta OCB īstenotā un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā projekta “Mazo lasītāju klubiņš” ietvaros.

Evijai Gulbei tapušas jau vairākas stāstu un dzejoļu grāmatas bērniem – “Koko un Riko”, “Bizmāsiņa”, “Dzejolēni”, “Lilallā un viņas pigoriņi”, “Ece – Bece – ĀBECE” un citas. Pašlaik top ceturtā “Koko un Riko” stāstu grāmata par žurkulēnu piedzīvojumiem skolā.

Bērnu grāmatu autore Evija Gulbe atzīst, ka pasauli uztver ar bērna acīm, saskatot “krikumiņu pasauli un brīnumus mums apkārt”, tāpēc viņas stāsti un dzejoļi ir tik sirsnīgi un patiesi.

Tikšanās laikā autore pastāstīja “Koko un Riko” stāstu tapšanas vēsturi, kā arī citus jautrus un nopietnākus stāstus no savas dzīves, kas sasaucās ar viņas daiļradi.

Pasākuma laikā bērni tika iesaistīti aktivitātēs – mēģināja atminēt priekšmetus, kas autorei kalpojuši kā ierosme dzejoļiem, kā arī spēlēja dažādas spēles. Pasākuma noslēgumā katrs bērns varēja sev uztaisīt žurkas ūsas, kā arī tika pie dāvanas – grāmatzīmes ar žurkas ķepas zīmodziņa nospiedumu.

 
Guna Ozola-Stulpāne
Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa