Tikšanās ar Māri Runguli

15.maijā Ogres Centrālajā bibliotēkā skolēni tika aicināti uz sarunu ar dzejnieku, rakstnieku un žurnālistu Māri Runguli. Tikšanās bija organizēta OCB īstenotā un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā projekta “Mazo lasītāju klubiņš” ietvaros.

Ogres 1.vidusskolas un Ogres sākumskolas iepazinās ar M.Runguli, kurš ir daudzu stāstu, dzejoļu un mūsdienu bērnu folkloras krājumu autors. Viņa daiļrade ir balstīta reālos paša dzīves notikumos, izmantoti satikti personāži, izlasītais avīzēs un dzirdētais radio. Tā kā “bailes no sevis vajag izstāstīt”, īpaša vieta M.Runguļa darbu lokā ir tieši bērnu spoku un joku stāstiem un no tiem radītajiem garstāstiem, ko vidējā skolas vecuma bērni ir īpaši iemīļojuši.

Tikšanās laikā rakstnieks iepazīstināja skolēnus ar vairāku savu grāmatu – “Spoku stāsti”, “Joku stāsti”, “Pastaiga mirušo pilsētā”, “Nekrietnais Alfrēds”, “Frīda Frikadele”, “Sikspārnis” u.c. tapšanas vēsturi, autora vārdiem – biogrāfiju, kā arī nolasīja divus spoku stāstus.

Tikšanās laikā skolēniem tika dots radošs uzdevums – vienam no stāstiem atminēt nobeigumu, par ko veiksmīgākais saņēma rakstnieka sagatavotu dāvanu.

Pasākuma noslēgumā skolēni aktīvi uzdeva jautājumus M.Rungulim par viņa darbiem, lai klātienē saņemtu izsmeļošas un interesantas atbildes no paša autora.

Informāciju par M.Runguļa grāmatām, kas pieejamas Ogres reģiona publiskajās bibliotēkās aicinām meklēt ŠEIT.

 

Guna Ozola-Stulpāne, Ogres Centrālā bibliotēka