Ogrē viesojas bibliotekāri no Rīgas

29.maijā Ogres Centrālajā bibliotēkā (OCB) pieredzes apmaiņā viesojās bibliotekāri no Rīgas Centrālās bibliotēkas un tās filiālbibliotēkām.

39 bibliotekāru lielo delegāciju uzņēma OCB. Kolēģiem tika prezentēta OCB darbība, iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu klāsts, īstenoto projektu un pasākumu piedāvājums, sadarbības un partnerības, kā arī sniegts neliels ieskats tuvākajā nākotnē. Bibliotekāri no Rīgas iepazinās arī ar OCB mobilo bibliotēku – bibliobusu, tā darbības pamatprincipiem, apkalpojot lietotājus Ogres reģionā. Īpašu interesi kolēģi izrādīja par OCB darbinieces Lienes Kābeles grāmatu mākslas darbiem, kas radīti, izmantojot origami un orimoto tehniku, un kas grāmatām dod iespēju piedzīvot otru mūžu.

Pēc prezentācijas un sarunām OCB, viesi devās ekskursijā pa pilsētu Ogres Vēstures un mākslas muzeja gides Janas Iesalnieces pavadībā.

Bibliotekāri no Rīgas atzina, ka uzzinājuši daudz jauna un noteikti plāno vēlreiz atgriezties, lai vēl vairāk uzzinātu par Ogres pilsētu un paviesotos arī jaunajā Ogres Gaismas pilī, tiklīdz tā taps gatava!

 

Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Aija Žilvinska