Kanisterapijas nodarbības bērniem noslēgušās

Ogres Centrālā bibliotēka divu mēnešu garumā īstenoja kanisterapijas nodarbības bērniem vecumā no 6 līdz 12 gadiem “Ķepa uz grāmatas”. 

Katra nodarbība noritēja kanisterapeites Solvitas Dreimanes vadībā kopā ar speciāli apmācītu suni – īru sarkanbaltā setera šķirnes kucīti Deiziju. Bērni tika iepazīstināti arī ar citiem nodarbību vadītājas mājas mīluļiem – Āfrikas pundurezi Miglu, bārdaino agāmu Genu, ahatīnas gliemežiem, bruņurupuci Emo un citiem.

Kanisterapijas nodarbības bija izglītojošas un aizraujošas. Bērni veica dažādus uzdevumus, spēlēja spēles, lasīja grāmatas.

Noslēguma nodarbībā par piemiņu katrs bērns saņēma foto ar Deiziju un citu izvēlētu dzīvnieciņu, kā arī grāmatzīmi un diplomu ar Deizijas ķepas nospiedumu paraksta vietā.

Pēc kanisterapijas nodarbībām Maijas mamma atzina: “Ir parādījusies interese par grāmatām un lasīšanu. Maija pati labprāt tagad mājās lasa. Arī pārējie ģimenes locekļi ir piereģistrējušies bibliotēkā un pievērsušies lasīšanai. Skolotāja tiešām strādā ar atdevi un ir ieinteresēta”.

Krista un Toma mamma stāstīja, ka jaunākajam dēlam nodarbības ir devušas motivāciju iemācīties lasīt, lai saprastu grāmatās rakstīto. Pēc pēdējās nodarbības dēli viņai jautājuši: “Kāpēc nav vairāk? Nodarbības varētu būt kā pulciņš.”

Arno mamma pateicās Ogres Centrālās bibliotēkas darbiniekiem par nodarbību organizēšanu un atzina, ka īpaši paticis uzsvars uz grāmatu un lasīšanas iemīlēšanu, nevis uz lasīšanas tehnikas apguvi: “Bērnam patika viss, kas notika, bet jo īpaši darbs un saskarsme ar dzīvniekiem un radošās nodarbes.”

Kanisterapijas nodarbības tika īstenotas Ogres Centrālās bibliotēkas izstrādātā un Ogres novada pašvaldības apstiprinātā projekta “Ķepa uz grāmatas: kanisterapijas nodarbības bērniem” aktivitātes “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu papildu aktivitāšu veikšanai Ogres novada pašvaldības iestādēm” ietvaros.

Evija Mūrniece

Ogres Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre