Akcijā ”Dāvini no sirds!” Ogres Centrālās un Tīnūžu bibliotēku lasītāji iegūst balvas

Adventes laikā Latvijas bibliotēkās notika Naudas plānošanas centra un valsts aģentūras „Kultūras informācijas sistēmas” organizētās akcijas „Dāvini no Sirds!” Ziemassvētku dāvanu radošās meistardarbnīcas. To laikā iedzīvotāji pašu rokām pagatavoja vairāk nekā 460 dāvanu. No tām žūrija izvirzījusi deviņus interesantākos darinājumus, tai skaitā divus Ogres Centrālajā bibliotēkā un Ikšķiles novada Tīnūžu bibliotēkās tapušos darbus. To autori saņems balvas.

Labāko trīs dāvanu trijniekā iekļuvusi Līgas Lukjanskas „Broša”(Ogres Centrālā bibliotēka). Darba autore saņems balvu – dāvanu karti no rokdarbu un hobija preču veikala HobbySet. Veicināšanas balvu no veikala HobbySet saņems arī Atis Ločmelis par dāvanu „Vāze” (Tīnūžu bibliotēka).

Labāko dāvanu trijniekā iekļuvusi arī Zinta Bite ar „Balto kumeļu” no Babītes novada Salas bibliotēkas un Gunta Romule ar „Kalendāru 2010.gadam” no Lutriņu pamatskolas bibliotēkas. Veicināšanas balvas no veikala HobbySet saņems vēl pieci dāvanu ideju autori: Daina Dudko par dāvanu „Rožu spilvens” (Baldones bibliotēka), Antra Krauze par dāvanu „Šokolādes rūķi” (Piltenes pilsētas bibliotēka), Jautrīte Muša par darbu „Zvaniņš gaišām domām” (Brocēnu pašvaldības bibliotēka), Dzidra Medvejeva par darbu „Svečturis Auseklītis” (Nītaures pagasta bibliotēka) un Undija Ancāne par darbu „Deviņu pakalnu tējas” (Talsu bērnu bibliotēka).

No 5. – 20. decembrim ikvienam Latvijas iedzīvotājam un bibliotekāriem bija iespēja bibliotēkās pagatavot kādu dāvanu, kā arī smelties idejas no citiem radošo darbnīcu apmeklētājiem. Kopumā akcijā piedalījās 32 Latvijas bibliotēkas, pagatavojot 463 dāvanu. Tās apskatāmas „Dāvanu ideju bankā” Naudas plānošanas centra mājas lapā www.vissparnaudu.lv. „Dāvanu ideju bankā” ievietotajām dāvanām līdz ar fotogrāfijām ir pievienoti apraksti par to pagatavošanu, nepieciešamajiem materiāliem un aptuvenajām izmaksām. Tādējādi gūt ierosmes pašu darinātām dāvanām var ikviens interesents.

Kopā no Ogres Centrālās bibliotēkas „Dāvanu ideju bankai” iesūtītas desmit Ziemassvētku dāvanu idejas, savukārt no Tīnūžu bibliotēkas – 43.
„Esam gandarīti par iedzīvotāju un bibliotēku atsaucību – akcijā ir piedalījušies kā bērni, tā pieaugušie visā Latvijā! Dažāds bija gan izgatavoto dāvanu klāsts, gan izmaksas, gan arī norādītie dāvanu saņēmēji. Tās tika darinātas ģimenei, tuvākajiem draugiem, kolēģiem un arī tādiem cēliem mērķiem, kā, piemēram, veco ļaužu pansionātu iemītnieku un bērnu slimnīcas pacientu iepriecināšanai svētkos,” stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.

„Tā kā mūsu aģentūra vairākus gadus cieši sadarbojas ar Latvijas pašvaldību publiskajām bibliotēkām, tad mēs labi zinām, ka bibliotekāri ir atsaucīgi, atvērti jaunām idejām un gatavi savās bibliotēkās īstenot aktuālus un interesantus projektus. Arī šoreiz varam priecāties par bibliotēku aktivitāti meistardarbnīcu rīkošanā. Bibliotēka kā gaismas avots šajā tumšajā un saspringtajā laikā pulcināja ap sevi iedzīvotājus, aicinot palūkoties uz dzīvi ar priecīgāku skatu un pamācot, ka daudz labu lietu var iegūt ne tikai par naudu, bet arī ar radošu izdomu un sadarbību,” uzsver valsts aģentūras „Kultūras informācijas sistēmas” direktora vietniece Sandra Ozoliņa.

Iesniegtajos darbos ir daudz labu ideju, ko var sagatavot ikviens – turklāt gan Ziemassvētkos, gan jebkuros citos svētkos. Piemēram, konfekšu pušķi, izrotātus dārzeņu un augļu konservus, dekoratīvas kompozīcijas, maskas karnevālam, parafīna traukus, piespraudes un citas lietas.

Akcija „Dāvini no Sirds!” tika uzsākta 2008. gadā, kad Naudas plānošanas centrs kopā ar GE Money Bank aicināja sabiedrību mainīt pieeju Ziemassvētkiem – gatavot dāvanas pašu rokām.

Informāciju sagatavoja:
Ilma Elsberga, v/a ”Kultūras informācijas sistēmas” sabiedrisko attiecību speciāliste, 67884902, ilma.elsberga@kis.gov.lv,Elija Krauze, Biedrības Naudas plānošanas centrs sabiedrisko attiecību konsultante, 29272963, elija.krauze@prs.lv, www.vissparnaudu.lv

Leave a Comment