Jauns pakalpojums OCB – portatīvo datoru bezatlīdzības noma

Ar šā gada janvāri Ogres Centrālā bibliotēka piedāvā jaunu pakalpojumu – 2 portatīvo datoru bezatlīdzības nomu.

 Projekta „Bibliotēka nāk pie lietotāja” realizācijas rezultātā Ogres Centrālā bibliotēka ieguvusi 2 portatīvos datorus  DELL Latitude E5520.

 
             Ja dators nepieciešams izglītojošiem mērķiem un Ogres Centrālās bibliotēkas lietotājam nav parādsaistību bibliotēkā, viņam ir tiesības pretendēt uz jauno pakalpojumu – portatīvā datora bezatlīdzības nomu 1 nedēļas garumā.

Dators tiek iznomāts komplektā ar  mobilā interneta „O!” karti trīs latu vērtībā, kuru izlietojot,  datora lietotājs to var papildināt  par saviem finanšu līdzekļiem. Ar pakalpojuma lietotāju tiks noslēgts līgums par līgumslēdzēju pušu atbildību.

  Interesentiem lūgums sazināties ar Ogres Centrālās bibliotēkas lasītavas darbiniekiem, zvanot pa tālruni 65071947 vai rakstot uz e-pastu: galina.sablina@ocb.lv.

  Projekta „Bibliotēka nāk pie lietotāja” izstrādē un realizācijā  iesaistītas  vēl 3 bibliotēkas, kurās arī pieejams šis jaunais pakalpojums: Alūksnes pilsētas bibliotēka, Pededzes bibliotēka un Klintaines bibliotēka.

 Fakti par projektu : 2011.gadā 12 Latvijas bibliotēkās tika īstenoti trīs projekti: „Bibliotēka nāk pie lietotāja”, „Photovoice stiprina ģimeni un aktivizē sabiedrību”, „3i – ieraugi, iekadrē, ievieto”. Katrs projekts saņēma 10 000 ASV dolāru.

Finansētāji: Bila un Melindas Geitsu fonds (BMGF) sadarbībā ar EIFL – starptautisku bezpeļņas organizāciju, kuras darbības mērķis ir veicināt bibliotēku attīstību pasaulē. Šis projekts tika realizēts projekta „Apmācību programmas līderiem un inovatoriem” ietvaros ar Mortensona centra (ASV) un projekta „Trešais tēva dēls” atbalstu.

 

(Foto no Shutterstock)

Leave a Comment