Kā dzīvot zaļi un palīdzēt bibliotēkai, dabai, Latvijai

Makulatūras akcijā “Bibliotēka man, es bibliotēkai” (2012.gada 23.jūnijs – 31.oktobris) “Papīrfabrika Līgatne” aicina savākt un nodot pārstrādei nolietotās un novecojušās grāmatas, avīzes, žurnālus vai cita veida materiālus.

 

Aicinām piedalīties arī Ogres Centrālās bibliotēkas draugus, apmeklētājus vai vienkārši – zaļā dzīvesveida piekritējus, makulatūru nogādājot bibliotēkā!

 

 

Kāpēc?     Dzīvot zaļi tagad ir stilīgi, un daudzi no mums jau šobrīd to dara dažādos veidos tāpēc, ka ir kļuvuši zinošāki un izprot, kādu ietekmi uz vidi atstāj cilvēka rīcība. Daudzi no mums zaļo dzīvesveidu uzskata par savu pienākumu. Vai arī tu gribi būt viens no viņiem? Lasi tālāk!

 

Kā?          Citi šķiro atkritumus, citi brauc ar velosipēdu, nevis auto. Vēl citi piedalās talkās, tādējādi rūpējoties par tīru un sakoptu vidi, bet citi taupa enerģiju un ūdeni, siltina mājas vai izvēlas videi draudzīgus tīrīšanas un uzkopšanas līdzekļus.

 

Kas jādara?     Ir vēl viens vienkāršs un nozīmīgs veids, kā varam palīdzēt dabai – izmantot vairākkārt un pārstrādāt!

„Papīrfabrika LĪGATNE” aicina bibliotēkas, to draugus un apmeklētājus vai vienkārši – zaļā dzīvesveida piekritējus, savākt un nodot papīrfabrikai pārstrādei nolietotās un novecojušās grāmatas, avīzes, žurnālus vai cita veida makulatūru.

Ja šo informāciju lasi savā bibliotēkā, tas nozīmē – arī tava bibliotēka piedalās makulatūras akcijā, un tai noteikti noderētu tava palīdzība savākt pēc iespējas vairāk makulatūras kilogramu. Parunājies ar savu bibliotekāru un noskaidro, kā notiks makulatūras savākšana tavā bibliotēkā.

 

Ieguvumi?      1. Kopā ar bibliotēku tu būsi parūpējies par to, lai netiktu nocirsti jauni koki papīra rūpniecības vajadzībām. Turklāt būsi atbalstījis Latvijas uzņēmumu!

 

 2. Piedaloties makulatūras akcijā, tava bibliotēka par katriem 500 kg makulatūras saņems 2,5 kg papīrfabrikā ražota jauna papīra, ko varēs izmantot, piemēram, radošajās darbnīcās.

 

3. Ja tava bibliotēka akcijas noslēgumā būs savākusi visvairāk makulatūras savā reģionā (Kurzemē, Latgalē, Vidzemē vai Zemgalē), tad Līgatnes papīrfabrika tai dāvinās fotoaparātu un piegādās gardu kliņģeri, ko nosvinēt šo sasniegumu kopā ar jums – bibliotēkas atbalstītājiem!

 

Infografika: situācija publisko bibliotēku makulatūras akcijā uz 24.09.2012.

 

Leave a Comment