Pilsētas svētkos bibliobuss pārtop labsirdīgajā zivē

Sestdien, 5.augustā Ogres Centrālās bibliotēkas kolektīvs  piedalījās Ogres pilsētas svētku svinēšanā. Bibliobuss bija pārtapis par labsirdīgo zivi un Krasta laukumā Ogres iedzīvotājus un viesus aicināja apmeklēt radošās darbnīcas un spēles.

Ogres pilsētas svētkos galvenais akcents tika likts uz vietējiem iedzīvotājiem it kā pierastām lietām, bez kurām savu dzīvi Ogrē nevar iedomāties – straujās Ogres upes un Daugavas. Aicinot izzināt upes iemītniekus, Ogres Centrālā bibliotēka svētkos piedalījās ar izzinošu izklaides programmu bērniem – “Lielā zive labsirdīga bija”. Gan lieli, gan mazi aktīvi makšķerēja improvizētā upē, mācījās veidot kustīgās papīra zivis, sacentās zivju mešanā mērķī un minēja latviešu tautas mīklas.

Visvairāk apmeklētājus ieinteresēja zivju makšķerēšanas spēle, kuru nespēja apturēt pat lietus. Mazo dalībnieku vecākiem nācās pasargāt savus mazuļus no lietus un vēja, kamēr tika izmakšķerētas visas zivis.

Ogres Centrālās bibliotēkas bibliobuss apmeklētājus priecēja ne tikai ar jautrām nodarbēm, bet arī ar atraktīvu noformējumu svētku temata “Dzīve ir upe” noskaņā, ko veidoja radošie bibliotēkas darbinieki un Ogres Jauniešu pašizaugsmes, kompetenču un sociāluzņēmējdarbības centra “O ISTABA” jaunieši.

Turpinot izzināt ūdens valstību, ikviens bērns tiek aicināts Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lasītavā piedalīties erudīcijas konkursā “Neparastā ūdens pasaule”.

Uz tikšanos Ogres Centrālajā bibliotēkā!

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Nikolajeva
Ogres Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre