Ogresgala bibliotēkā apskatāma Evijas Krīgeres gleznu izstāde

Līdz 16.novembrim Ogresgala bibliotēkā apskatāma mākslinieces Evijas Krīgeres gleznu izstāde “Kaķi pļavā”.

Izstāde izvietotas neliela daļa gleznu no mākslinieces izstādēm “Pļava” un “Kaķu vecene”, kas bija iepriekš izvietotas apskatei Ciemupes Tautas namā.

Māksliniece pati par sevi stāsta: “Esmu dzimusi Ogrē, visu bērnību un daļu universitātes laika pavadījusi Ciemupē “Krācēs”. Daugava un kartupeļu lauks, gadalaiki un dabas klātesamība.

Banāli, bet man vienmēr ir paticis zīmēt, cik vien sevi atceros. Es biju drausmīgi (tieši tā) spuraina un antisociāla. Vēl arvien šad un tad jūtu to panku sevī attiecībā pret sistēmām un standartiem.

Vidusskolas un skolas laiks aizvadīts Ogres 1.vidusskolā. Mākslas akadēmijas laiks paskrēja ātri, paveicās šajā laikā strādāt pie mākslinieces Dainas Dagnijas, kas bija fantastiska iespēja un pieredze.

Pēc universitātes beigšanas ar sapni par Indiju ar dzīves biedru aizbraucām mācīties uz Dāniju, tur mūsu plāni krasi mainījās un pārtapa par Eiropas apceļošanu ar “stopiem”, teltīm un couch surfing. Tā blandoties nonācām Akringtonā, Anglijas ziemeļos mazā miestiņā. Tur aizķērāmies kādus 4-5 gadus, līdz ilgas pēc Latvijas lakstīgalām uzvarēja.

2018.gadā nolēmu, ka vēlos gleznot atkal. Kopš tā laika gleznoju regulāri. 2019.gada nogalē nolēmu dalīties ar savām zināšanām un vadu gleznošanas nodarbības pieaugušajiem Ogrē.

Mans ceļojums mākslā ir atkal atsācies no nulles, jo nelietojot zināšanas un spējas ierūs, bet tāpat kā braukšanu ar riteni, tā arī gleznošanu nevar aizmirst. Tas ir nebeidzams mācību process.”

Ogresgala bibliotēka, Ogresgalā, Bumbieru ielā 9, atvērta apmeklētājiem katru darba dienu no plkst. 10:00 līdz 18:00.

Laipni lūgti visi interesenti!