Noslēdzies konkurss “Skat, kukainīt, kā saule spīd!”

Veselu mēnesi, no 15. aprīļa līdz 16. maijam, norisinājās Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas organizētais foto konkurss skolēniem “Skat, kukainīt, kā saule spīd!”. Bērni tika aicināti iet dabā, būt vērīgiem un fotografēt lielus un mazus, spārnotus un rāpojošus kukaiņus, kurus pavasarī atmodinājis saules siltums.

Esam saņēmuši vairāk nekā 50 kukaiņu bilžu, un īpaši vēlamies izcelt 4. klases skolnieci Loretu Buraku, kura konkursam iesūtījusi pat veselas 17 bildes. Dalībnieku atsūtītie fotomirkļi pārsteidz ar kukaiņu dažādību un daudzveidību, turklāt, kā izrādās, dabas skaistums visbiežāk atrodams mums pavisam tuvu – piemājas mežā vai pļavā, vai mīļākajā pastaigu maršrutā. Tiesa gan, pētot krāsainās fotogrāfijas, pamanījām, ka strap kukaiņiem bildēs ierāpojuši arī gliemeži un zirnekļi, par kuriem Bērnu nodaļā atrodamās dabas enciklopēdijas vēstī, ka šīs dzīvās būtnes pie kukaiņu kārtas gan netiek pieskaitītas. 

Sakām paldies visiem konkursa dalībniekiem un viņu vecākiem par krāšņajiem fotomirkļiem. Aicinām visus konkursantus ierasties Ogres Centrālajā bibliotēkā, lai saņemtu pateicības balvas.

Visu kukaiņu fotogaleriju aicinām apskatīt Ogres Centrālās bibliotēkas Facebook kontā.

Uz tikšanos nākamajos konkursos!