Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā aizvadīts aktīvs decembris

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā aizvadītā gada decembrī notikušas vairāk kā 40 literāras, izglītojošas un izklaidējošas lasīšanas veicināšanas nodarbības ar pasaku un stāstu tēmu pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem, pulcējot gandrīz 700 bērnus.

Nodarbībās “Pastāsti man pasaciņu” tika pārrunāts, kādi ir galvenie Ziemassvētku grāmatu varoņi. Bērni ar aizrautību klausījās stāstus par Ziemassvētku vecīša pazudušo maisu, par lielām un mazām dāvanām, par sidraba egli un 12 dāvanām, ar ko mazais rūķēns Ville pārsteidza vecīti pirms svētkiem. Savukārt Rūķis Grāmatiņš bērniem sniega kupenā bija atstājis vēstuli, kuru izlasīt bija iespējams tikai ar brīnumlukturīti. Rūķis aicināja bērnus atkārtot Ziemassvētku dziesmas un tradīcijas, izspēlējot viktorīnu, izveidot svētku ēdienkarti, savērt virteni rūķa namiņa dekorēšanai un pat iemācīties rūķu rituālu “Čau, čau, čau!”. Kad īstā svētku noskaņa tika uzburta un rūķa darbiņi paveikti, bērni saņēma pārsteigumu zābaciņu.
1. – 4. klašu skolēni pirms lasīšanas veicināšanas nodarbības “Lasītrosme” veica mājas uzdevumu – lasīja latviešu tautas pasaku un cittautu pasaku, salīdzinot tās. Nodarbībā skolēni pārrunāja, kādas ir pasakas, ar ko autoru pasakas atšķiras no

tautas pasākām un kādas sākuma un nobeiguma frāzes visbiežāk pasakās izmanto. Tāpat bērni ar aizrautību stāstīja par savām izlasītajām pasakām, pārliecinājās paši, vai ir īsti pasaku eksperti un prot tās atpazīt. Ikvienam bija iespēja radīt pasākām turpinājumus, kā arī rakstīt vēstules Ziemassvētku vecītim.

Lasīšanas veicināšanas nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem un sākumskolas skolēniem turpināsies arī šajā gadā. Janvāra nodarbībās iecerēts pētīt enciklopēdiju pasauli. Tiekamies!