Pārbaudi savas digitālās prasmes!

“Digitālās nedēļas 2024” laikā Ogres Centrālā bibliotēka saviem lietotājiem un ikvienam interesentam piedāvā pārbaudīt savas digitālās pamtprasmes, piedaloties viktorīnā un atbildot uz jautājumiem. Pavisam pieejamas 3 viktorīnas dažādiem vecuma posmiem – skolēniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

Ikvienam, kurš vēlas piedalīties viktorīnā, jāizvēlas savam vecumam piemērotākā viktorīna, izmantojot saiti vai QR kodu, kas pieejams uz viktorīnas vizuālā materiāla, jāatver tā viedierīcē vai datorā un jāatbild uz 10 jautājumiem. No katras vecuma posma kategorijas viktorīnas pareizo atbilžu iesniedzējiem tiks izlozēts viens veiksminieks, kurš saņems Ogres Centrālās bibliotēkas sagādātu balvu. Balvu izlozē piedalīsies tikai tie viktorīnu dalībnieki, kuri būs norādījuši savu vārdu un uzvārdu (skolēnu un jauniešu viktorīnās) un e-pasta adresi (viktorīnā pieaugušajiem).

Viktorīna skolēniem “Esi digitāls!” pieejama ŠEIT.

Viktorīna jauniešiem “Esi digitāls!” pieejama ŠEIT.

Viktorīna pieaugušajiem “Digitālās pamatprasmes” pieejama ŠEIT.

Viktorīnās aicinām piedalīties līdz 18.maijam. Balvu ieguvēji tiks noskaidroti 20.maijā.

Lai veicas zināšanu pārbaudē un balvas izlozē!

 ***

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kopā ar partneriem jau 15. reizi Latvijā īsteno “Digitālās nedēļas” aktivitātes. Izglītojošā kampaņa notiek visā Latvijā no 13. līdz 18. maijam, aicinot iedzīvotājus un uzņēmumus pievērst uzmanību savai digitālpratībai un digitālajai identitātei, dažādu pasākumu formātos iegūstot gan jaunas zināšanas par aktuālākajām digitālajām tehnoloģijām un pakalpojumiem, gan attīstot jau esošās prasmes.

Digitālā nedēļa Latvijā tiek organizēta ALL Digital Weeks 2024 (#ADWeeks2024) ietvaros, kas šogad Eiropā norisinās no 13. – 31. maijam.

“Digitālās nedēļas” centrālajiem notikumiem var sekot līdzi LIKTA Facebook un citu partneru sociālo tīklu kontos. Informāciju par “Digitālās nedēļas” pasākumiem var meklēt mājaslapā www.eprasmes.lv vai izmantojot tēmturus #eprasmes24 un #ADweeks24.