Iepazīst japāņu ikebanas mākslu

27.jūnijā Ogres Centrālajā bibliotēkā notika kupli apmeklēta ikebanas meistarklase, kuru vadīja ikebanas meistare Midori Jamada.  

Meistarklases dalībnieki atzina, ka novērtē iespēju kaut nedaudz iepazīt Uzlecošās saules zemes – Japānas kultūru. Ikebanas meistare Midori Jamada 1992.gadā dibinājusi Ikenobo skolas Krievijas un NVS valstu filiāli un kļuvusi par tās vadītāju. Meistare vairāk kā 20 gadu garumā Krievijā un tuvākajās valstīs aktīvi popularizē ne tikai ikebanu, bet arī sumie tušas gleznošanu, tējas ceremoniju un citas Japānas kultūras jomas. No 1997. līdz 2002.gadam viņa pasniegusi japāņu valodu Krievijas Zinātņu akadēmijas Austrumu pētniecības institūtā. 2008.gadā Midori Jamada saņēmusi Japānas valsts apbalvojumu – Uzlecošās saules zelta un sudraba staru ordeni.

Meistarklases Ogrē, Salaspilī un Rīgā organizēja Japānas vēstniecība sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību, Latvijas Universitātes Botānisko dārzu, japāņu valodas un kultūras studiju “Gengo”, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī.

Ar ikebanas meistarklasi tika noslēgta pasākumu sezona Ogres Centrālās bibliotēkas pašreizējā ēkā Ogrē, Brīvības ielā 35.

 

Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Aija Žilvinska