Bibliobuss caur fotoobjektīvu

13.septembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centra vestibilā (-1. stāvā) tika atklāta fotogrāfa Vitauta Mihalovska fotoizstāde “Bibliobuss”.

1

Kopš 1996.gada novembra Ogres Centrālās bibliotēkas bibliobuss jeb mobilā bibliotēka ceļo pa  Ogres, Lielvārdes un Ķeguma novadiem, apkalpojot  iedzīvotājus 4 maršrutos un Ogres pilsētas iedzīvotājus 2 maršrutos, pavisam 34 pieturvietās.

Izstādes autors V.Mihalovskis ir sekojis bibliobusa aktivitātēm, braucot līdzi visos sešos bibliobusa maršrutos. Iegūtais foto stāsts ir ne tikai par bibliotēku uz riteņiem, bet tajā redzama arī patiesā lauku cilvēku ikdiena un tiekšanās pēc garīgām vērtībām – grāmatām, domu un pieredzes apmaiņu starp bibliotekāru un bibliobusa apmeklētājiem. Bibliobuss ir arī tikšanās vieta.

Izstādes autoram ir veiksmīgi izdevies caur fotoobjektīvu ieraudzīt un parādīt arī citiem šīs īstās dzīves ainas – lauku ļaudis, kuri nāk vai gaida ierodamies grāmatu busiņu, vai arī, ieguvuši kāroto lasāmvielu, jau dodas prom savās ikdienas gaitās.

Kā izstādes atklāšanā minēja vairāki viesi, bibliobuss ir ne tikai grāmatu krātuve uz riteņiem, tajā saskares punktus rod gan garīgums, gan praktiskums, gan arī savstarpējā komunikācija starp lasītājiem un bibliotekāru.

Izstādi atklāja LNB Pakalpojumu departamenta vadītāja Anda Lamaša un  Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītājs, projekta „Latvijas Gaismas pilis – 21.gadsimta Latvijas jaunās bibliotēkas” vadītājs, arhitekts Jānis Dripe, kurš bija Kultūras ministrs, laikā, kad Ogres Centrālā bibliotēka, piedaloties projektā, ieguva bibliobusu. Izstādes atklāšanā piedalījās arī Ogres Centrālās bibliotēkas direktore Jautrīte Mežjāne.

3
Izstāde LNB būs apskatāma līdz 16.oktobrim. Ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Ogres Centrālās bibliotēkas
Direktores vietniece Aija Žilvinska
aija.zilvinska@ocb.lv, 65071945