Mazo lasītāju klubiņš Ogres Centrālajā bibliotēkā

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā aprīlī un maijā valdīs īpaši literāra gaisotne. Mazo lasītāju klubiņā viesosies bērnu literatūras autori – Inese Zandere, Evija Gulbe un Māris Rungulis.

Lai veicinātu bērnu interesi par grāmatām, to autoriem un rosinātu bērnus domāt un savā starpā diskutēt par izlasīto, Ogres Centrālās bibliotēkas mazie lasītāji tiek iesaistīti gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas piedāvātajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, gan arī Ogres Centrālās bibliotēkas rīkotajos pasākumos – konkursos, viktorīnās, tematiskajos un citos pasākumos. Bērni ir īpaša auditorija, kuri vēl ir ceļā uz plašo literatūras un grāmatu pasauli, un kuriem ir jāpiepalīdz, radot pozitīvas emocijas un dodot iespēju satikt autorus ne tikai grāmatu lappusēs, bet arī tiekoties klātienē kopīgā sarunā.

Ogres un Jaunogres pirmsskolas izglītības iestāžu un sākumskolu bērni Ogres Centrālajā bibliotēkā pulcēsies 4.aprlīli, lai tiktos ar bērnu literatūras autori un izdevēju Inesi Zanderi. 25.aprīlī Mazo lasītāju klubiņā viesosies bērnu grāmatu autore, literāro varoņu Koko un Riko radītāja Evija Gulbe. Maijā Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ciemosies bērnu dzejnieks un bērnu folkloras krājumu sastādītājs Māris Rungulis.

Mazajiem lasītājiem šī būs vienreizēja iespēja iepazīties ar bērnu literatūras autoriem personīgi, uzzināt par viņu dzīvi, par to, kā top grāmatas un literārie darbi, kur un kā dzīvo grāmatu varoņi, kā arī daudz dažādus citus jautājumus. Bērniem arī būs iespēja ieklausīties autorlasījumos.

Ogres Centrālās bibliotēkas Mazo lasītāju klubiņa tikšanās ar bērnu literatūras autoriem ir bibliotēkas īpaša dāvana mazajiem ogrēniešiem Ogres Centrālās bibliotēkas un Ogres pilsētas 90 gadu jubilejās. Pasākumi tiek īstenoti Valsts Kultūrkapitāla fondā apstiprinātā  Ogres Centrālās bibliotēkas projekta “Mazo lasītāju klubiņš” ietvaros. Projekta mērķis ir popularizēt mūsdienu latviešu bērnu literatūru un bērnu autorus Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas lietotājiem un Ogres pilsētas un novada iedzīvotājiem.