Rakstniece Laima Kota tiekas ar saviem lasītājiem

2.februārī Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojās rakstniece Laima Kota (agrāk Laima Muktupāvela).

Pazīstamā rakstniece ir novadniece, 1978.gadā absolvējusi Ogres vidusskolu.

Latviešu literatūrā viņa spoži ienāca ar romānu “Šampinjonu derība”. L.Kotas darbi ir ne tikai lasītāju iecienīti, bet arī augsti novērtēti, nominēti un arī godalgoti. Viņa saņēmusi 2002.gada Literatūras gada balvu prozas kategorijā par darbu “Šampinjonu derība”, 2003.gadā par mitoloģisko trilleri “Cilpa” saņēmusi žurnāla “Karogs” un Raimonda Gerkena konkursa godalgu un 2009.gadā par biogrāfisko romānu “BrāliBrāli: balsu burvji brāļi Kokari” – Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju.

Pēdējos septiņus gadus L.Kotas dzīvesvieta ir Turcija, bet aizvadītā gada nogali personīgu apstākļu dēļ viņa ir pavadījusi Latvijā. Īpašu prieku viņai sagādā sniegs un pārdomas, ko tas raisa. Stambulā sniegs esot reta parādība un nav tāds gurkstošs kā Latvijā.

Runājot par saviem darbiem un to radīšanu, L.Kota pastāstīja, ka visvieglāk bijis rakstīt grāmatu bērniem “Matilde un Terēze jeb kā būt Te, Tur un Citur” (2013). Viesojoties Latvijā viņai ļoti būtiski esot pavadīt laiku ar saviem mazbērniem.

Pasākuma laikā L.Kota atklāja, ka šobrīd strādā pie jauna literārā darba par Anšlavu Eglīti un labprāt izmanto Ogres Centrālās bibliotēkas krājumā esošos izdevumus, lai detalizētāk izpētītu latviešu rakstnieka, žurnālista un gleznotāja A.Eglīša dzīvi un daiļradi.

Tikšanās ar rakstnieci L.Kotu īstenota Ogres Centrālās bibliotēkas pasākumu cikla “Ogrēnieši rada un rāda” ietvaros, kas ir veltījums Ogres pilsētas un Ogres Centrālās bibliotēkas 90 gadu jubilejai. Šis bija jau 19.pasākums cikla ietvaros.

Informāciju par L.Kotas grāmatām, kas pieejamas Ogres reģiona publiskajās bibliotēkās aicinām meklēt šeit: https://ogre.biblioteka.lv/Alise/lv/search.aspx?q=Kota+&c=1&c=2&c=3&c=4

 

Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece Aija Žilvinska