Bibliotēku nedēļa Ogres Centrālajā bibliotēkā

No 18. līdz 24.aprīlim visā Latvijā norisināsies Bibliotēku nedēļa ar vadmotīvu ATTIECĪBAS. SADARBĪBA. KOPIENA. Bibliotēku nedēļas laikā Ogres Centrālajā bibliotēkā norisināsies dažādi notikumi, kas būs vērsti uz sadarbību ar partneriem, savstarpējām attiecībām un attiecībām ar kopienu un sabiedrību.
Nedēļas ietvaros tiks stiprināta partnerība ar vietējām organizācijām cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Ogres novada pašvaldības iestādēm, pastiprināta uzmanība pievērsta Ogres Centrālās bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem dažādām mērķauditorijām, pateikts paldies kolēģiem un partneriem par līdzšinējo sadarbību un ieskicētas idejas nākotnei.

Bibliotēku nedēļas programma Ogres Centrālajā bibliotēkā:

18.aprīlī plkst. 10:00 Ogres Centrālās bibliotēkas pakalpojumi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām: tikšanās ar Ogres invalīdu biedrības valdi un grupu vadītājiem
Tikšanās laikā Ogres invalīdu biedrības pārstāvji tiks iepazīstināti ar bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem lietotājiem, tajā skaitā arī ar bibliobusu un telelupu un datortehniku vājredzīgajiem.

19.aprīlī plkst. 14:00 Komunālā stunda bibliotēkā
Ogres novada pašvaldības aģentūra „Ogres namsaimnieks” aicina Ogres iedzīvotājus uz tikšanos „Komunālā stunda bibliotēkā”, kuras laikā “Ogres namsaimnieks” speciālisti informēs par aktualitātēm Ogres pilsētas komunālajā sfērā (apkure, ūdens, kanalizācija, ēku apsaimniekošana u.c.).
Sākot ar 19.aprīli šādas tikšanās notiks regulāri – katra mēneša 1. un 3. otrdienā plkst. 14:00 Ogres Centrālajā bibliotēkā tiks aicināti iedzīvotāji tikties ar “Ogres namsaimnieks” pārstāvjiem un māju vecākiem, lai dalītos pieredzē par apsaimniekošanu, diskutētu un meklētu atbildes uz dažādiem ar apsaimniekošanu saistītiem jautājumiem.

20.aprīlī plkst. 12:00 Uzņēmuma “Fazer Latvija” un tā produkcijas prezentācija
Bibliotēku nedēļas ietvaros Ogres Centrālā bibliotēka stiprinās sadarbību ar vienu no lielākajiem Ogres novada uzņēmumiem SIA “Fazer Latvija”, aicinot uzņēmuma pārstāvjus uz bibliotēku, lai klātienē bibliotēkas lietotājiem un Ogres novada iedzīvotājiem pastāstītu par uzņēmumu un prezentētu savu produkciju. Prezentācijas laikā arī tiks atklāta Ogres Centrālās bibliotēkas veidota izstāde par uzņēmumu “Fazer Latvija”.

21.aprīlī Bibliotekāru diena
Šajā dienā Ogres Centrālās bibliotēkas un citu Ogres, Ķeguma, Lielvārdes un Ikšķiles novadu publisko bibliotēku bibliotekāri kopīgi atpūtīsies, sveiks ilggadējos bibliotēku darbiniekus un pateiks paldies viens otram par līdzšinējo sadarbību.
Bibliotekāru dienā visas Ogres, Ķeguma, Lielvārdes un Ikšķiles novada publiskās bibliotēkas būs slēgtas, taču savus lietotājus atkal gaidīs 22.aprīlī!

22.aprīlī plkst. 12:00 Lasām pa vecam, lasām pa jaunam!: Ogres Centrālajā bibliotēkā pieejamo datu bāzu prezentācija
Ogres Centrālās bibliotēkas speciāliste Laura Ose atklās zināmus un vēl nezināmus faktus par bibliotēkā pieejamajām datu bāzēm, vieglākās un ērtākās informācijas meklēšanas iespējas tajās.

Bibliotēku nedēļas laikā, no 18. līdz 23.aprīlim Ogres Centrālajā bibliotēkā norisināsies vairākas aktivitātes visas nedēļas garumā:

  • Bibliotēkā būs apskatāma izstāde “Tulkotājs – tilts starp kultūrām”.
    Izstāde būs veltījums novadniekiem tulkotājiem – Santai Linkumai (bij. Andersonei), Dacei Meierei un Elgai Saksei.
  • Ogres Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļa saviem lasītājiem Bibliotēku nedēļas laikā piedāvās “Aklo randiņu ar grāmatu”.
    Atsevišķas bibliotēkas grāmatas – gan tādas, kas ir aktuālas, jaunākās un šobrīd ļoti pieprasītas, gan nepelnīti aizmirsti klasiķu darbi – īpaši krāšņi sapostas gaidīs savus lasītājus, kuri būtu gatavi iepazīties un aiznest tās mājās nezinot ne grāmatas autoru, ne nosaukumu, vien saņemot nelielus mājienus par tās sižetu.
  • Pavasara akcija Ogres Centrālajā bibliotēkā aizmāršīgajiem!
    Bibliotēku nedēļas laikā no 18. līdz 23.aprīlim ikvienam, kurš ir nokavējis grāmatu vai citu izdevumu nodošanas termiņu, būs iespēja tos nodot bibliotēkā vai grāmatu nodošanas iekārtā pie bibliotēkas ēkas (Brīvības ielā 35, Ogrē), nemaksājot nokavējuma naudu.

Tiekamies Ogres Centrālajā bibliotēkā!