Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojas kolēģi no Igaunijas

9.jūnijā Ogres Centrālajā bibliotēkā viesojās kolēģi no Igaunijas – Jegevas un Pelvas apriņķiem,  pavisam 43 publisko bibliotēku speciālisti. Vizītes laikā bibliotekāri apskatīja Ogres Centrālo bibliotēku, iepazinās ar bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem un diskutēja ar bibliotēkas speciālistiem par nozarē aktuāliem jautājumiem Latvijā un Igaunijā.IMG_1670

Kā atzina grupas vadītāja Jegevas apriņķa Centrālās bibliotēkas direktore Rutt Rimmel, šī bibliotekāru grupa izvēlējās apmeklēt tieši Ogres Centrālo bibliotēku pēc kolēģu ieteikuma, kuri šeit pat bijuši aizvadītā gada vasaras sākumā. Ogres Centrālajā bibliotēkā kolēģi no Igaunijas viesojas jau trešo gadu pēc kārtas.

Lielu ciemiņu interesi izraisīja Ogres Centrālās bibliotēkas mobilā bibliotēka – gan jaunais, gan vecais bibliobuss. Igauņi atzina, ka arī viņu valstī šādu pakalpojumu iedzīvotāji saņem, bet gan tikai vienā reģionā – to nodrošina Tallinas Centrālā bibliotēka.

Tāpat ar neviltotu interesi tika apskatīta Ogres Centrālās bibliotēkas darbinieku izveidotā izstāde no bibliotēkā pieejamajiem materiāliem par Igauniju un igauņiem.

Sarunās ar kolēģiem igauņi atklāja neviltotas raizes un neziņu par nākotni. Bibliotēkas Igaunijā ir pārmaiņu gaidās, jo Igaunijas valdība pašlaik strādā pie izmaiņām bibliotēku likumdošanā.

Vizītes laikā atklājās, ka Ogres Centrālā bibliotēka ir izvietota tieši tādā pašā ēkā kā Jegevas pilsētas bibliotēka Igaunijā. Jegevas pilsētas bibliotēkas direktore Sirje Narits pastāstīja, ka arī viņu ēkā, pirms tika iekārtota bibliotēka, atradās bērnudārzs. Tieši tāpat kā Ogres Centrālā bibliotēka, arī Jegevas pilsētas bibliotēka liek lielas cerības uz jaunu un modernu bibliotēkas ēku.

Kolēģi no Igaunijas Latvijā uzturējās pavisam 3 dienas. Viņi ieradās 8.jūnijā, kad apmeklēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku, 9.jūnijā – Ogres Kultūras centru, Ogres Centrālo bibliotēku un Jūrmalas pilsētu un 10.jūnijā – Jelgavas Zinātnisko bibliotēku un Jelgavas pili.