Sirds uz perona. Dzejas lasījumi jaunajiem & radošajiem

Ogres Centrālā bibliotēka 9.septembrī plkst. 19.00 aicina uz Ogres Dzelzceļa staciju, kur notiks dzejas lasījumi jaunajiem un radošajiem “Sirds uz perona”.
Pasākumā aicināti piedalīties pamatskolas pēdējo klašu skolēni, vidusskolēni un studenti, strādājošā jaunatne, ģimenes ar skolas vecuma bērniem, ārzemēs dzīvojošie un strādājošie latvieši, nejauši dalībnieki – pasažieri un pasažieru sagaidītāji stacijās un autoostās, kuri nejauši nokļūst Dzejas dienu pasākumā.
„Sirds uz perona” ir Dzejas dienu akcija, kas aizsākās 2011.gadā Tukumā. Pasākums ar katru gadu kļūst arvien apmeklētāks, ar sliedēm vai ceļu simboliski vienojot simtiem cilvēku Latvijā un ārzemēs.
“Sirds uz perona” ļoti atšķiras no klasiskiem Dzejas dienu sarīkojumiem un tieši tā ir projekta veiksme. Tas ir ļoti demokrātisks pasākums, kur šķietami nekas nenotiek. Nav uzaicināti dzejnieki, nav strikta scenārija, nevienam nekas netiek uzspiests. Atmosfēru rada paši „dzejas pasažieri” – dzelzceļa stacijās vai autoostās pie brīvā mikrofona (vai bez tā) lasa sev tīkamus dzejoļus, spēlē ģitāru un dzied, jo arī dziesma taču ir dzeja.
Akcija notiek vairākās vietās vienlaicīgi, tāpēc kopējais dalībnieku skaits ir iespaidīgs. Pēc lasījumiem, tur, kur tas ir iespējams, visi atstāj uz perona savas „sirdis”. Ar krāsainu krītu zīmē iztēles radītus zīmējumus, raksta dzejas rindas, kas palikušas atmiņā, vēstījumus iemīļotajiem dzejniekiem un tml.
Pasākumu no visām norises vietām, kas nodrošinājušas pieslēgšanos, varēs vērot interneta tiešraidē visā pasaulē, ko šogad nodrošinās Liepājas Multimediju centrs.
Pasākuma epicentrs ir dzelzceļa stacija „Tukums 1” un bijusī Liepājas dzelzceļa stacija, kā arī dzelzceļa stacijas Latvijā un ārvalstīs.
Pasākuma šī gada moto – biļete līdz Paralēlei.
Projektu īsteno biedrība “Tukuma Literātu apvienība”. Projekta atbalstītāji – Valsts Kultūrkapitāla fonds, Tukuma novada dome.

Sirds uz perona 2016

IMG_2327_small