Fotoizstāde “Bibliobuss”

Fotogrāfa Vitauta Mihalovska fotoizstāde “Bibliobuss” vakar, 13.septembrī tika atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centra vestibilā (-1. stāvā). Izstāde būs apskatāma līdz 16.oktobrim. Ieeja bez maksas.

Nu jau vairākus gadus V. Mihalovskis seko bibliobusa aktivitātēm ar fotokameru. Tā nav tikai lasīt kāro lauku cilvēku grāmatu apmaiņas iemūžināšana, tā ir šo cilvēku un viņu dzīves vērošana. Tas ir foto stāsts par busiņu, par notiekošo tajā un apkārt tam Ogres novada laukos. Par dzīvi Latvijas laukos stāsta viss – cilvēku priecīgas un noskumušas sejas, viņu apģērbs un vide, kas redzama caur busiņa logu.

Pēc gandrīz 20 gadu skrējiena pa Ogres novada ceļiem, savu misiju ir beidzis Filkes komūnas, Norvēģijas dāvātais bibliobuss, kas veda grāmatas Ogres novada lauku cilvēkiem. Nāk sievas un vīri reizi mēnesī noteiktajā laikā un noteiktā vietā, lai apmainītu lasāmvielu. Tā reizē ir arī tikšanās ar attālākiem vai tuvākiem kaimiņiem un jaunāko notikumu apspriešana.

Nāk vīrs, kas tikko izkāpis no traktora kabīnes, un sieva, kas saka, ka jāsteidzas jo mājas darbi gaida. Nāk mazi bērni, lai tiktu pie dāvaniņas, ko busiņš dažreiz atved no Ogres. Un nāk arī ļaudis kam vairāk interesē norakstītās grāmatas krāsns kurināšanai. Nāk cilvēki un katrs atstāj savu nelielo stāstiņu par to, kā viņam dzīvē iet vai neiet.

Bet nu jau vecajam busiņam blakus stāv jauns, no Francijas nācis bibliobuss un gaida, kad varēs turpināt vecā labos darbus. Laimīgu ceļu!

 

Informāciju sagatavoja:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību speciālists
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv
Tālr.: +371 26472501