Bibliotēku ideju tirgū

18.aprīlī ar Bibliotēku ideju tirgu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā noslēdzies Latvijas Bibliotēku festivāls 2018 “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība”,  kas šogad norisinājās 17. un 18.aprīlī.

Latvijas Bibliotēku festivāls ir divu dienu svētki visiem Latvijas bibliotekāriem. Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) to organizē jau trešo gadu.

Festivāla pirmajā dienā – 17.aprīlī notika Latvijas bibliotekāru 19.konference, bet festivāla otrajā dienā – 18.aprīlī – Bibliotēku ideju tirgus.

Bibliotēku ideju tirgū pulcējās visi Latvijas bibliotekāri, kuri vēlējās smelties idejas no kolēģiem, kā arī dalīties savā pieredzē un idejās kā radoši, veiksmīgi, atraktīvi, mūsdienīgi, moderni un inovatīvi strādāt bibliotēkā.

No Ogres reģiona bibliotēkām ar savām idejām dalīties bija ieradušies divu bibliotēku pārstāvji – Ogres Centrālā bibliotēka un Lielvārdes pilsētas bibliotēka.

Lielvārdes pilsētas bibliotēka kolēģiem prezentēja Starpplauktisko ģimeņu ralliju, kurā bērniem tiek piedāvāts radoši izpausties un aktīvi līdzdarboties, vienlaikus iepazīstot bibliotēkas grāmatu krājumu un to saturu.

Ogres Centrālā bibliotēka Bibliotēku ideju tirgū piedalījās ar grāmatu mākslas darbiem “Ieraugi grāmatu citā gaismā!”, daloties pieredzē un demonstrējot darbu tapšanu. Latvijas bibliotekāri aizrautīgi interesējās par iespēju gūt ieskatu grāmatu origami un orimoto tehnikas pamatos. Ikviens bibliotēku darbinieks novērtē katru iespēju neļaut grāmatām sapelēt pažobelē vai pārvēsties pelnos. Katrs, kurš apmeklēja Ogres Centrālās bibliotēkas stendu, varēja novērtēt to skaistumu, kas rodas dodot grāmatai otru mūžu.

 

Aija Žilvinska, Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece