Indiāņu un suitu kultūra, 13 grāmatas un grāmatzīmes. Rakstniece Dace Priede

2.oktobrī Ogres Centrālā bibliotēka un Ciemupes bibliotēka aicināja uz tikšanos ar rakstnieci – romāna “Kur sarkanas ogas auga”, “Saule špagas asmenī”, “Mēnesstars pār jūru” u.c. autori Daci Priedi.

Rakstniece Dace Priede dzīves laikā ir darbojusies dažādās jomās – bijusi aktrise, režisore, teoloģe. Viņa aizvien rūpējas par dzīvniekiem patversmēs un labprāt atbalsta cilvēkus, kurus dzīve ne tik ļoti lutina. Dace Priede līdz šim sarakstījusi 13 grāmatas. Viņas radošā aizraušanās ir grāmatzīmju veidošanu. Pasākuma dalībniekiem arī tika dota iespēja tās apskatīt.

Rakstniece labprāt nododas vēstures pētīšanai. Viņai īpaši iedvesmojošs bijis darbs pie grāmatas “Kur sarkanas ogas auga”, kuras tapšanas gaitā pētīta suitu kultūra un vēsture. Grāmatas tapšanas procesā atgadījušies arī dažādi mistiski atgadījumi.

Daces Priedes lielā aizraušanās ir indiāņu kultūra. Par to rakstniece stāsta triloģijā “Mēnesstars pār jūru”.

Rakstnieces Daces Priedes personība neatstāj vienaldzīgu, par viņu nevar izstāstīt. Viņa ir viena no tiem cilvēkiem, par kuriem saka, ka ir jāredz dzīvē. 

Tie, kuriem 2.oktobrī nesanāca piedalīties pasākumā Ciemupes Tautas namā, lieliska iespēja satikti mūsdienu latviešu rakstnieci Daci Priedi būs 27.oktobrī plkst. 17:00 Ogres Vēstures un mākslas muzejā.

Aicināti visi interesenti! Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Tikšanos ar mūsdienu latviešu autoriem rīko Ogres Centrālā bibliotēka Valsts Kultūrkapitāla fonda apstiprināta Ogres novada pašvaldības projekta “Mazie literatūras noslēpumi” ietvaros.

Liene Kainaize, Ciemupes bibliotēkas vadītāja