Pēcpusdiena ar rakstnieci Maiju Krekli

8.oktobrī Ogres Centrālā bibliotēka aicināja ikvienu interesentu uz tikšanos ar rakstnieci – romāna “Melanholiskais valsis. Emīla Dārziņa sapnis par mīlestību”, “Ilgu putni ar sasietiem spārniem. Austras Skujiņas dzīve un kaislības”, “Dzīvības spītīgie asni” u.c. autori Maiju Krekli. Pasākums notika Ogres Vēstures un mākslas muzeja telpās.

Sirsnīgā un izzinošā gaisotnē bija sapulcējušies cilvēki, kuriem ir tuva rakstniece Maijas Krekles daiļrade un personības, par kurām viņa raksta. Sarunas laikā autore sniedza ieskatu savā emocionāli skarbajā un sirsnīgi uzmundrinošajā dzīves pieredzē. Ar īpašu interesi klātesošie uzklausīja stāstījumu par darbu tapšanas laikā piedzīvoto – gan par atklāsmēm no autores un grāmatu varoņu dzīves krustpunktiem, gan par uzrakstītā “akceptu” saņemšanu no izcilajām latviešu personībām.

Tikšanos ar mūsdienu latviešu autoriem rīko Ogres Centrālā bibliotēka Valsts Kultūrkapitāla fonda apstiprināta Ogres novada pašvaldības projekta “Mazie literatūras noslēpumi” ietvaros.

Oktobrī vēl plānoti 2 pasākumi – 22.oktobrī plkst. 17.00 tikšanās ar Maiju Krekli Ogresgala Tautas namā un 27.oktobrī plkst.17.00 tikšanās ar Daci Priedi Ogres Vēstures un mākslas muzejā.

Aicināti visi interesenti! Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Aija Žilvinska, Ogres Centrālās bibliotēkas direktores vietniece