Rakstniece Maija Krekle viesojās Ogresgalā

22.oktobrī Ogres Centrālā bibliotēka un Ogresgala bibliotēka organizēja tikšanos ar rakstnieci, publicisti un bibliotekāri Maiju Krekli. Pasākums norisinājās Ogresgala Tautas namā.

Pasākuma viesi ar lielu interesi klausījās rakstnieces stāstījumā par grāmatu “Melanholiskais valsis. Emīla Dārziņa sapnis par mīlestību” un “Ilgu putni ar sasietiem spārniem. Austras Skujiņas dzīve un kaislības” tapšanas procesu, materiālu meklēšanu un pētīšanu, piedzīvotajām atklāsmēm un savas dzīves paralēlēm ar grāmatu varoņiem.

Rakstīšana ir Maijas Krekles aizraušanās. No viņas stāstījuma par mūsu tautas radošajām personībām, šķita, tie vēl aizvien dzīvo mums līdzās.

Maijas Krekles grāmatas guvušas lielu atsaucību Ogresgala bibliotēkas lasītāju vidū. Ļoti pieprasīta ir autores grāmata par Emīlu Dārziņu, kurā pieminēta arī komponista viesošanās Ogresgalā tālajā 1903.gada vasarā. Tikšanos ar mūsdienu latviešu autoriem rīko Ogres Centrālā bibliotēka Valsts Kultūrkapitāla fonda apstiprināta Ogres novada pašvaldības projekta “Mazie literatūras noslēpumi” ietvaros.

Projekta ietvaros nākamais pasākums notiks 27.oktobrī plkst. 17:00. Tā būs tikšanās ar rakstnieci Daci Priedi. Tikšanās norises vieta – Ogres Vēstures un mākslas muzejs, Ogrē, Brīvības ielā 36.

Ogresgala bibliotēkas vadītāja Elita Igaune