Ogres reģiona bibliotekāri apgūst Canva lietošanu

Ogres reģiona publisko bibliotēku bibliotekāri decembra divas ceturtdienas tiešsaistes platformā Zoom apguva tiešsaistes grafikas rīku Canva.com.

Canva.com ir viens no tiešsaistes grafikas rīkiem, kas ir vienkārši lietojams, lai veidotu plakātus, ielūgumus, apsveikumus, paziņojumus, prezentācijas, materiālus publicēšanai sociālajos tīklos, logo un citus materiālus, kas noder bibliotēkas publicitātes veidošanai. Tas piedāvā dažādas veidnes, kas palīdz ātri un ērti radīt materiālus arī tiem, kuri nav kvalificēti grafikas dizainā. Šādu rīku izmantošana ir īpaši svarīga šobrīd, kad bibliotēku pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem ir ierobežota un ir jāmeklē arvien jauni veidi, kā sasniegt savu bibliotēkas lietotāju.

Ogres reģiona publisko bibliotēku bibliotekāri 3.decembrī tikās tiešsaistes platformā Zoom, kad tika apskatīta rīka Canva.com darbības principi un iespējas. Otrajā nodarbībā, kas notika 10.decembrī, tika izskatīti neskaidrie jautājumi un veikts neliels praktiskais uzdevums.

Rīka Canva.com lietošanas mācības nodrošināja Ogres Centrālās bibliotēkas speciālisti. Tajās piedalījās bibliotekāri no Birzgales bibliotēkas, Ikšķiles novada Centrālās bibliotēkas, Ķeipenes pagasta bibliotēkas, Lauberes pagasta bibliotēkas, Lēdmanes bibliotēkas, Lielvārdes pilsētas bibliotēkas un tās filiālbibliotēkas “Lāčplēsis”, Madlienas bibliotēkas, Meņģeles bibliotēkas, Ogresgala bibliotēkas un Taurupes pagasta bibliotēkas.

Bibliotekāri saņems Ogres Centrālās bibliotēkas apliecinājumu par dalību mācībās un tiešsaistes grafikas rīka Canva.com apguvi.