Konkursi bērniem “Kamēr grāmatas Jūs gaida…”

Ogres Centrālas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa janvārī un februārī bērnus aicina piedalīties trīs dažādos konkursos.

Bibliotekāri novērojuši, ka bērni, kuri parasti apmeklē Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu, iedalāmi trīs lielās grupās – tie, kuriem ļoti patīk zīmēt, tie, kuriem pašiem patīk veidot savas grāmatas un sacerēt stāstus, kā arī tie, kuriem patīk spēlēt dažādas izglītojošas un izklaidējošas spēles.

Atpūtai no mācībām un ziemas baudīšanas priekiem brīvā dabā, bērniem tiek piedāvāta iespēja piedalīties trīs dažādos konkursos:

  1. Zīmēt gribētājiem – aicinām iedomāties un uzzīmēt, kādu modernu apģērbu varētu nēsāt bibliotekāri jaunajā Ogres Centrālās bibliotēkas ēkā;
  2. Stāstu sacerētājiem – aicinām izdomāt un uzrakstīt stāstiņu par to, ko dara grāmatas, kad bibliotēka ir slēgta.
  3. Izzinošo un izklaidējošo spēļu spēlētājiem – aicinām pārbaudīt savas zināšanas literatūrā un izspēlēt 3 īpašas spēles – atmiņas spēli, testu un burtu režģi. Speciāli konkursam spēles ir radījuši Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas speciālisti. Šeit saites uz spēlēm:

https://ej.uz/jfjd,

https://ej.uz/z5hb,

https://ej.uz/b2ru

Konkursa ietvaros radītos stāstus un zīmējumus lūdzam nofotografēt un līdz 21.februārim nosūtīt uz e-pastu: info@ocb.lv.

Spēļu spēlētājiem, uzsākot spēli, jānorāda vārds un uzvārds, lai varētu noteikt zinošāko un veiklāko spēlētāju.

Februāra izskaņā visu trīs konkursu uzvarētājus gaidīs pārsteiguma balviņas. Ikvienam ir iespēja piedalīties tikai vienā konkursā, divos vai visos trīs.

Lai veicas!

Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Sandra Nikolajeva