Noslēdzas Ogres novada Skaļās lasīšanas sacensības

Piektdien, 13. maijā, Ogres Centrālo bibliotēku pieskandināja jautras un priecīgas jauno lasītāju čalas. Citādi nemaz nevar būt, ja ciemos sabrauc 19 labākie Ogres novada skolu 5. klašu skolēni ar skanīgākajām balsīm, izteiksmīgāko runu un skatuves harismu, lai piedalītos Nacionālās skaļās lasīšanas reģionālajā finālā.
Žūrijas vērtējumā 3. vietu ieguva Emīlija Kokina, 2. vietu – Šarlote Elīza Paegle, savukārt, par uzvarētāju kļuva E. Kauliņa Lielvārdes vidusskolas 5. b klases skolēns Ričards Jansons (skolotāja Laima Prekele).
Kopumā šogad konkursā piedalījās 490 Ogres novada skolēni!
Ričards 24. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā cīnīsies par Latvijas lasīšanas čempiona titulu un iespēju kļūt par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru. “Grāmatas ir jālasa! Tā ir dzīves vajadzība, jo vajag lasīt grāmatas, kad skumsti. Grāmatās ir risinājums visam, ” uzskata konkursa uzvarētājs Ričards Jansons. Ričardam ļoti patīk lasīt, īpaši klasiķu grāmatas un detektīvus, visvairāk patīk Astrīdas Lindgrēnas darbi, tamdēļ arī konkursā viņš nolēma lasīt fragmentu no visiem labi zināmā A. Lindgrēnas Karlsona.
Paldies visiem talantīgajiem un atraktīvajiem Skaļās lasīšanas sacensību finālistiem:
Paulai Dūrītei (Madlienas vidusskola),
Artūram Gončarukam (Jaunogres vidusskola),
Ievai Jansonei (Taurupes pamatskola Mazozolu filiāle),
Ričardam Jansonam (Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskola), Emīlijai Kokinai (Ikšķiles vidusskola),
Esterei Konošonokai (Ogres 1. vidusskola),
Evelīnai Ķēniņai (Ogres sākumskola),
Elzai Ķikutei (Ikšķiles vidusskola),
Kristai Ozerinskai (Taurupes pamatskola),
Šarlotei Elīzai Paeglei (Ķeguma Komercnovirziena vidusskola), Jānim Papiņam (Ogres 1. vidusskola),
Rasai Peismalietei (Jumpravas pamatskola),
Rūtai Ratniecei (Tīnūžu sākumskola),
Emīlam Simaško (Lielvārdes pamatskola),
Daniēlai Lilū Siņkovskai (Ogres 1. vidusskola),
Vidmantam Survilo (Ogres sākumskola),
Dāvidam Šaršūnam (Ogresgala pamatskola),
Montai Violetai Vilcānei (Birzgales pamatskola) un
Karīnai Zelčai (Lēdmanes pamatskola)!
Lai jūsu talants un grāmatu mīlestība iedvesmo arī vienaudžus!
Paldies konkursa žūrijai, kura godam tika galā ar nebūt ne vieglo uzdevumu no labākajiem izvēlēties labākos! Lasītāju dikciju, grāmatas izvēli, lasīšanas tempu, emocionalitāti, fragmenta izvēli vērtēja aktieris un režisors Jānis Znotiņš, OCB direktores vietniece Aija Žilvinska, Ogres novada Kultūras centra direktore Elīna Aupe, pagājušā gada Ogres reģiona Skaļās lasīšanas konkursa uzvarētāja, Madlienas vidusskolas 6. klases skolniece Denīze Nora Dzene, kā arī jaunais un daudzsološais reperis Jānis Zeļģis, kurš pasākuma dalībniekus iedvesmoja arī ar muzikāliem priekšnesumiem.
📜Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā aicina bērnus piedalīties lasīšanas sacensībās jau kopš 2017. gada. Sacensību mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.