Ogres Centrālā bibliotēka – viena no četrām labākajām pasaulē

Augusta pirmajās dienās kavējamies jūlija noslēguma sajūtās, kad IFLA ģenerālkonferencē Dublinā Ogres Centrālā bibliotēka pretendēja uz Gada publiskās bibliotēkas titulu.
Dalība šādā konkursā un atrašanās starp četrām titula nominantēm bija un ir liels gods.
Esam pateicīgi konkursa žūrijai par labajiem vārdiem un no sirds sveicam Mizūlas publisko bibliotēku ASV ar Gada publiskās bibliotēkas titula iegūšanu.
Latvijas vēsture nevar lepoties ar savu aristokrātiju, taču Latvijā ir vairāk nekā 700 pilis. Tās ir mūsu bibliotēkas, kuras mēs Latvijā lepni saucam par Gaismas pilīm. Ikviena bibliotēka Latvijā ir kultūras un cilvēcības centrs, kas atgādina – Latvijas lielākā bagātība ir mūsu cilvēki, mūsu kultūra un mantojums, kuru ikviena, pat vismazākā bibliotēka, saglabā nākamajām paaudzēm.
Kopš 2021. gada vasaras Ogrē ir jauna Gaismas pils, kuru nu ieraudzījusi un pamanījusi visa pasaule.
Sakām lielu paldies Latvijas Bibliotekāru biedrībai un biedrības valdes priekšsēdētājai Mārai Jēkabsonei, kas, pirms gada viesojoties Ogrē, mūs iedrošināja pieteikties konkursam un atklāt sevi pasaulei.
Milzīgs paldies arhitektiem Rūdim Rubenim un Valdim Onkelim, kuri radījuši ēku, ar ko lepojas mūsu pilsēta un, ticam, arī visa Latvija.
Paldies Ogres novada domes priekšsēdētājam Egilam Helmanim, kurš jaunas bibliotēkas būvniecību Ogrē izvirzīja par mērķi, turklāt pastāvēja uz arhitektu radošo brīvību.
Paldies visiem, kas darījuši un strādājuši, lai taptu jaunā Ogres Centrālās bibliotēkas ēka.