Ogres Centrālajā bibliotēkā darbu sāk jauniešu lasītāju klubs

21.oktobrī Jauniešu lasītavas telpās notika grāmatu lasītāju klubiņa pirmā tikšanās. Uz diskusiju tika aicināti jaunieši, kuri ir iesaistījušies lasīšanas veicināšanas mērķprogrammā “Bērnu žūrija” (vecumposmā 15+ gadi), un bija izlasījuši slovēņu rakstnieka Vinko Mēderndorfera romānu “Sirds plaukstā”.
Iniciatīvas pamatā bija nesen veiktās jauniešu aptaujas rezultāti. Bērni bija izrādījuši interesi un izteikuši vēlēšanos piedalīties diskusijās par grāmatām. Ņemot vērā to, ka šobrīd vienas no pieprasītākajām un lasītākajām ir 2022.gada Bērnu žūrijas grāmatas, tika aicināti jaunieši, kas konkrēto grāmatu ir izlasījuši, tādējādi brīvi var paust viedokli un pārdomas ar sižetu saistītos jautājumos.
Šis ir tikai pats sākums, patstāvīgo dalībnieku pulciņš vēl tikai veidojas, tāpat kā klubiņa nosaukums vēl tikai taps, bet Jauniešu literatūras nodaļas bibliotekāres ir apņēmības pilnas turpināt pulcināt jauniešus, kurus vieno lasītprieks un kuri vēlas atrast sarunu un domubiedrus.
Nākamā klubiņa tikšanās paredzēta 20.oktobrī, plkst. 17:00. Diskusijā tiks runāts par Čārlija Makesija grāmatu “Puika, kurmis, lapsa un zirgs”.
Interesentus aicinām pieteikties e-pastā: eva.hmelnicka@ocb.lv vai pa tālruni 65068785.