Ogres Centrālajā bibliotēkā notiek animācijas filmas pirmizrāde

Vasaras sākumā biedrība “Attīstības un inovācijas mācību centrs” projekta “7 gaismas stari” ietvaros aicināja Ogres novada ģimenes piedalīties leļļu filcēšanas, animācijas un ēnu teātra darbnīcās.
Trīs darbnīcās, kuras norisinājās Ogres Centrālajā bibliotēkā, no filca un dabas materiāliem bērni gatavoja varoņus kopīgai animācijas filmiņai, veidoja dažādus sižetus “atdzīvinot” tēlus ar programmas “Stop Motion Studio” palīdzību un iejutās Zilo kalnu tēlos arī paši.
23. septembrī bibliotēkā, pulcinot gandrīz 80 animācijas mīļotājus un veidotājus – skolēnus, pedagogus, animatori Daci Liepu un režisori Māru Liniņu, notika projekta “7 gaismas stari” Ogres animācijas filmas “Kalniņā stāvēdam’ jeb Ogres Zilo kalnu stāsts” pirmizrāde.
Kino pasākumā varēja vērot un iedvesmoties arī no pārējo projekta dalībnieku veidotajām animācijas filmiņām, kuras tapušas Valmierā, Mazsalacā, Ķoņos, Vērsī, Ramatā un Rūjienā.
Pasākumu spilgtināja un animācijas pasaulē ieveda režisores un animatores stāstījums par animācijas filmu rašanās procesu un niansēm. Aktīvākais pasākuma viesis ieguva režisores Māras Liniņas autogrāfu un kartīti, bet pasākuma apmeklētāji saldu pārsteigumu un uzlīmes.
Paldies projekta vadītājai Ievai Vītoliņai par lielisko sadarbību, jaunām vēsmām bibliotēkas ikdienā un interesanto pieredzi, piedaloties darbnīcās.